Avşa Adası Plajları

Avşa adası plajları: Tatil için çoğu kişi, denize kıyısı olan yerleri veya tatil beldelerini seçer. Özellikle de adalar tatil sezonlarında deniz ve güneş severlerin vazgeçilmez tatil yerleri arasında yer alır. Avşa Adası, Türkiye’nin Balıkesir iline bağlı olan Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Tarihi oldukça eski olan adanın, plaj ve koyları ile birlikte yeşilin her tonuna sahip olan doğası da oldukça ünlüdür.

Özellikle de muhteşem olan doğası ile ziyaretçilerini adeta büyüler. Her yıl binlerce ziyaretçi, ağırlayan Avşa Adası’na ulaşım, deniz yolu ile sağlanır. Muhteşem bir tekne seferi deneyimi ile ulaşımı oldukça kolay olan ada, ziyaretçilerine adeta bir tatil cenneti yaşatır. Sizler için Avşa Adasında gezebileceğiniz yerleri sıraladık:  

Altınkum Plajı

Yaklaşık olarak 20 m genişliğe ve 300 m uzunluğa sahip olan plaj, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlar. Temiz ve berrak sulara sahip olan Altınkum Plajı, tatilcilere pek çok imkan sunar. Duş, şezlong, soyunma kabinleri ve tuvalet imkanları sunar. Dış zemini son derece ince ve yumuşak olan kumlardan oluşsa da bazı alanlarda küçük çakıl ve taşlar da yer alır. Su zemini aynı şekilde çoğunlukla ince ve yumuşak olan kumlardan meydana gelir, bazı alanlarda taş ve çakıllar da bulunur.

Genel olarak bölgede bulunan diğer plajların aksine biraz daha serin sulara sahiptir. Bu özelliği olumsuz gibi görünse de pek çok kişi tarafından oldukça beğenilir. Altınkum Plajında yüzme ve güneşlenme gibi etkinliklerin yanı sıra diğer etkinlikler içinde alanlar yer alır. Bisiklet alanlarında bisiklet sürülebilir, basketbol sahasında basketbol oynayabilirsiniz. Çocuklar için bulunan oyun alanlarında çocuklarınız rahat bir şekilde oynarken sizler de rahat bir şekilde plajın tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda plaj etrafında bulunan yürüyüş yolları ile de deniz havası eşliğinde yürüyebilirsiniz. 

Altınkum Plajı

Çınar Koyu

Avşa Adasının en popüler plajları arasında yer alır. Kumsal uzunluğu yaklaşık olarak 1 km civarındadır ve Makara burnundan Moloz burnuna kadar uzanır. Aynı zamanda da adanın en büyük koyu olma özelliğine sahiptir. İlk beş metreye kadar sığ olan deniz, yüzme bilmeyenler ve çocuklar için oldukça uygundur. Uzunluğu yaklaşık olarak 750 m olan plaj derinliği sığdır. Bundan dolayı da deniz, hem yüzme bilmeyen hem de çocuklar için oldukça uygundur. Plajın dış zemini ince ve yumuşak olan kumlardan meydana gelir.

Aynı şekilde su zemini de oldukça ince  ve yumuşak olan kumdan oluşur. Çınar Koyu tatilcilere yapılacak birden fazla aktivite imkanı da sunar. Aynı zamanda plaj tatilcilere duş, şezlong, otopark ve soyunma kabini gibi imkanlar da sunar. Plajda yer alan piknik alanlarında piknik yapabilir, tertemiz ve berrak olan suların tadını eğlenerek çıkarabilirsiniz. 

Çınar Koyu
Exit mobile version