Beşikli Mağara

Hatay gezilecek yerler bakımından birçok yer sunar. Bundan dolayı da her yıl binlerce yerli yabancı turist ağırlar. Hatay’da gezilecek doğal ve tarihi yerler arasında bulunan Beşikli Mağara, turistler arasında oldukça popülerdir.

Beşikli Mağara – Hatay Samandağ’da Turistik Yer

Samandağ ilçesi sınırlarında bulunan mağara birçok kişinin dikkat çeker. Adında mağara ismi geçse de aslında Beşikli Mağara doğal bir mağara oluşumu değildir. Beşikli Mağara adını mezarların oluşturulma şeklinden alır. Bu yapının tıpkı Titus Tüneli gibi M.S. 1. Yüzyılda yapıldığı düşünülür. Samandağ Bölgesinde Roma Döneminden kalan en önemli tarihi yapılar arasında yer alması da bu mağaranın birçok kişi tarafından ilgi ile ziyaret edilmesini sağlar. 

Beşikli Mağara

Bulunduğu bölgede önceki zamanlar antik bir şehir olan ve döneminin iki büyük limanından birini bulunduran Seleucia Pieria’nın içerisinde yer alır. Oldukça dikkat çeken bir görünüme sahiptir. Mağara 1938 yılından itibaren temizlenir ve ziyaretlere açık hale getirilir. 

Mağaranın dikkat çeken kısmı mezar görevi görmesi değil duvarlara işlenen kabartmalar ve desenlerdir.

Mağara girişinde işlenmiş olan haç motifleri bulunduran uzun sütunlar, desenlerle kabartılan tavanlar ve dikkat çeken taş işçiliği bu yeri ilgi çekici hale getirir. Beşikli Mağara’da yaklaşık olarak 250 mezar bulunur. Bu mezarların antik kentin önde gelen kişilere ait olduğu düşünülür.

Eğer eşsiz bir Hatay gezisi yapmak istiyorsanız Beşikli Mağara’yı mutlaka gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Exit mobile version