Beşiktaş Gezilecek Yerler – Görülmesi Gereken En İyi 6 yer

İstanbul Beşiktaş ilçesinde gezilecek popüler yerler. Beşiktaş konu olarak İstanbul’un en güzel ve aynı zamanda en kalabalık ilçelerinden biridir. Gelişmiş bir ilçe olması ve aynı zamanda her zaman hareketli bir yaşam sahip olması ile bilinen önemli bir yerdir. İş, spor ve eğlence hayatının günün her saati yaşanabildiği bu güzel ilçe şehre gelen kişilerin mutlaka görmeleri gereken yerlerden biridir.

İstanbul Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler

Büyük Mecidiye Camii: İlçenin simgesi olan bu muhteşem cami dikkatleri çeken tasarımı ve denize sıfır konumu ile insanları büyüleyen bir yapıdır. Özellikle güneş ışıklarını yakalayan ve yansıtan özellikte olan camları, çevre düzenlemesi ve çevresinde yer alan sosyal alanları ile her zaman ziyaretçi çeken alanlardan biridir.

Büyük Mecidiye Camii

Deniz Müzesi: Eğer denizciliğe ilginiz varsa ve aynı zamanda bu alanın tarihi hakkında bilgi edinmek istiyorsanız o zaman bu müze tam size göre. Özellikle Osmanlı döneminden kalma gemileri, eski zamanlar da kullanılmış olan dalış malzemelerini veya denizcilik alanına ait olan kalıntıları yakından görmek istiyorsanız o zaman bu özel müzeyi ziyaret etmek için gerekli zamanı ayırmalısınız.

Deniz Müzesi

Dolmabahçe Sarayı: İstanbul’un en özel yapılarından biri olan ve Atatürk’ün son zamanlarını geçirip vefat ettiği Dolmabahçe sarayı sizi her özelliği ile büyüleyecektir. Şu an müze olarak hizmet veren yapının içi muhteşem süslemeler ile doludur. İçinde farklı sanat eserleri, özel kaligrafi örnekleri ve aynı zamanda başarılı halı işleme örneklerinin sergilendiği müzeyi mutlaka görmelisiniz.

Deniz Müzesi

Dolmabahçe Sarayı Müzesi: 19ncu yüzyıldan kalan ve Atatürk’ün bir dönem ikamet ettiği bu saray günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Döneminin en gösterişli mimarilerinden birine sahip olan bu özel yapı herkesin görmesi ve mutlaka gezmesi gereken yerlerden biridir. Bu sebeple Beşiktaş’ın en önemli yapılarından biridir ve sizde tarihe yakından tanıklık etmek için mutlaka bu müzeye bir ziyaret düzenlemelisiniz.

Dolmabahçe Sarayı Müzesi

Yahya Efendi Türbesi: 16ncı yüzyılda yaşayan bir İslam alimi olan Yahya Efendi’nin kabrinin de yer aldığı bu türbe mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. İçi özel süslemeler ile dolu olan ve özellikle farklı tarzlarda üretilmiş olan avizeler ile dolu olan türbe manevi havası ile sizi de mutlaka etkileyecektir.

Yıldız Hamidiye Cami: 1886 yılında inşa edilen bu yapı o zamanlar bir Osmanlı sultanı için çok etkileyici bir tarzda inşa edilmiştir. Aynı zamanda günümüzde halen ibadete açık olan ve ilçeye gelen kişilerin görmek için ziyaret ettikleri bu cami sizin de listeniz de olmalıdır. Özellikle Beşiktaş’ta görülmesi gereken yerler hakkında ki araştırmalarınızda karşınıza en çok çıkacak seçeneklerden biridir.

Exit mobile version