Bodrum Gezilecek Yerler

Bodrum gezilecek yerler, Muğla Bodrum’da yapılacak en iyi şeyler. Burada ne yapabilirim diye düşünüyorsanız, 10 tavsiye. Gezilecek en iyi yerler, Bodrum kalesi, müzeler, plajlar ve daha fazlası yazının devamında.

Bodrum sadece ülkemizin değil aynı zamanda dünyanın da en ünlü tatil merkezlerinden biridir. Gerek sahip olduğu muhteşem doğal güzellikleri gerekse her kesime hitap eden farklı konaklama tesislerin her yaz yüz binlerce kişinin ilçeyi ziyaret etmesine neden olmaktadır. Plajları, ormanları, koyları ve muhteşem otelleri ile sizinde tüm beklentilerinizi karşılayacak olan bu güzel ilçe aynı zamanda hareketli gece hayatı ile de dikkatleri çeken bir yerdir.

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Eğer sizde unutulmaz bir tatil için tercihinizi bu ilçeden yana kullanmak isterseniz o zaman mutlaka Bodrum’da görülmesi gereken yerler nerelerdir veya Bodrum’da gezi planı nasıl yapılmalıdır gibi soruların yanıtları, yazının devamını okuyabilirsiniz.

Bodrum Kalesi Ve Sualtı Arkeoloji Müzesi

1400’lü yıllarda yapılan bu muhteşem kale Bodrum ilçesinin simge yapılarından biridir. İlçeye gelen herkesin mutlaka görmesi gereken bu yapı aynı zamanda büyük bir sualtı arkeoloji müzesine de ev sahipliği yapmaktadır.

İçinde bölgede bulunan eski dönem eserlerinin sergilendiği bu alanda görebileceğiniz en önemli eser ise yüzlerce yıl öncesinden kalan bir gemi kalıntısıdır. Gün içinde çok uygun ücretler ile ziyaret edebileceğiniz bu müze boş zamanlarınızı değerlendirmek için en doğru seçeneklerden biridir.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Deniz Müzesi

Bölgenin eski zamanlardan bu yana çok önemli bir denizcilik merkezi olmasından dolayı doğal olarak bir deniz müzesine sahip olmaması düşünülemezdi. Bu müzede bölgede kullanılan teknelerin ve gemilerin maketlerini görebilir, eski denizcilik belgelerini inceleyebilir ve aynı zamanda eski dönemlerden kalma fotoğrafları da görebilirsiniz. Merkezi bir konumda yer almasından dolayı dilediğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz bu müze sayesinde denizcilik alanında kendinizi geliştirme olanağı da bulabilirsiniz.

Bodrum Deniz Müzesi

Halikarnas Mozolesi

Tarihi milattan önce 350 yılına kadar dayanan ve Mausolus mezarının kalıntıların yer aldığı bu bölge sit alanı olarak ilan edildiği için yapılaşmaya kapalıdır. Halen arkeolojik çalışmaların yapıldığı bu alanda bulunan eserler çevrede yer alan müzeler de sergilenmektedir. Antik dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilmiştir. Bu sebeple ülkemiz içinde çok önemli bir antik kent ve kalıntıdır. Siz de Bodrum’da mutlaka görülmesi gereken yerler hakkında araştırma yapıyorsanız o zaman bu bölgenin sizin için en doğru seçenek olduğunu unutmamalısınız.

Halikarnas Mozolesi

Halikarnas

Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelmeyi başarabilen ender yapılardan biri olan bu antik tiyatro günümüzde de birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Yapılan araştırmalardan sonra tarihinin Greko Romen dönemine kadar uzandığı anlaşılmıştır. Sadece ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından insanlar bu yapıyı görmek ve tarihe tanıklık etmek için sürekli olarak bölgeye gelmektedirler. Kara veya deniz yolu ile kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz bir bölgede yer almasından dolayı dilediğiniz zaman bu önemli yapıyı görme şansı yakalayabilirsiniz.

Halikarnas

Myndos Kapısı

Tarihte bu alanda kurulan antik kentin giriş kapısı olarak inşa edilen bu yapının bir kısmı halen ayaktadır. Zaman içinde yapılan onarım ve restorasyon işlemleri sayesinde insanların ziyaretlerine de açılan bu antik kalıntının çevresinde yer alan çok önemli mozaikler, süslemeler veya farklı yapılar da yer alır. Bu sebeple bölgeye yapacağınız geziler sayesinde sizde tarihe olan ilginizi giderebilir ve aynı zamanda aynı anda birden çok yapıyı görme şansı yakalayabilirsiniz.

Myndos Kapısı

Gümbet Sahil

Bordum’un en gözde ve en çok bilinen sahillerinden biridir. Özellikle yaz aylarında son derece hareketli bir yer olması ve aynı zamanda çevresinde zaman geçirebileceğiniz birçok sosyal alan olması sebebi ile siz de bordum gezilerinizde mutlaka bu sahili görmek için zaman ayırmalısınız. Sadece gündüz değil aynı zamanda geceleri de size muhteşem eğlenceler sunacak mekânlar bulunur. Bu sebeple her zevke hitap eden bir yer olarak Bodrum’un en önemli yerlerinden biridir.

Gümbet Sahil

Dibeklihan Kültür Ve Sanat Köyü

Bölgenin eski dönemlerinden kalma taş yapılardan oluşan bu köy sayesinde kendinizi yüzlerce yıl öncesinde hissedebilirsiniz. Halen birçok sanat ve kültür etkinliğinin yapıldığı bu alan Bodrum merkezine yaklaşık olarak 15 – 20 km uzaklıktadır. Bu sebeple ulaşım konusunda bir sorun yaşamadan bölgeye ulaşabilir ve köyde yer alan restoranlarda yerel yemeklerin de tadına bakabilirsiniz.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Yahşi Plajı

Bordum’un en çok tercih edilen ve en çok bilinen plajlarından biridir. Yaz aylarında sürekli olarak dolu olması, içinde her türlü hizmetin sunulması ve özellikle temizlik konusunda her zaman beklentileri karşılaması sebebi ile sizin içinde doğru bir seçim olabilir. Gün içinde denizin keyfini çıkarırken aynı zamanda yiyecek, içecek, tuvalet, duş veya buna benzer birçok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz sosyal alanlardan da hizmet alabilirsiniz.

Yahşi Plajı

Bodrum Değirmen

Özellikle tam da akşamüzeri gün batımı manzarasını izlemek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken yerlerden biridir. Muhteşem bir manzaraya sahip olan bu noktada birkaç tane değirmen bulunur. Ancak bazıları bakımsız kalmasına rağmen bir tanesi restore edilmiş ve restoran olarak hizmete sunulmuştur. Eğer Bodrum’da görülmesi gereken yerler hakkında bir araştırma yaparsanız o zaman size en çok önerilecek yerlerden biri de burası olacaktır.

Bodrum Değirmen

Camel Beach

Tertemiz suyu sayesinde en derin yerlerinde dahi dibini görebileceğiniz muhteşem bir plajdır. Özellikle çevrede bulunan tepelerde inşa edilmiş o ünlü beyaz Bodrum evleri ve yeşillerle dolu olan ormanlar size hem doğanın hem de denizin keyfini sonuna kadar çıkarma olanağı sunacaktır. Bodrum gezi planları yaparken özellikle Bodrum’da görülmesi gereken yerler nerelerdir ve Bodrum’da nerelere gitmeliyim gibi soruların yanıtları için bu yazı size gerekli bilgileri verecektir.

Camel Beach
Exit mobile version