Bursa’da Osmangazi ilçesinde bulunan Bursa Arkeoloji müzesi haftanın her günü sabah saat 8:00 ile akşam 17:00 saatlerinde ziyarete açıktır. Giriş ücreti bulunmayan müze Bursa’nın en değerli tarihsel kalıntılarını taşır. Kuruluşu 1904 yılında dönemin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.
Coğrafyasıyla büyüleyici Bursa’da günümüze kadar tarihi dokusu korunun yaklaşık 60.000’den fazla eser Bursa arkeoloji müzesinde sergilenir. Miyosen döneminden kalan taş eserler, mezarlar, kazılarda çıkartılan iskeletler ile ticarette yapılan bazı araç gereçler sergilenen tarihi eserlerden bazılarıdır. Bursa arkeoloji müzesinde vitrinlerde sergilenen ve çok ilgi çekecek niş sembolleri ile Aktopraklık Höyüğünün maketi tarih severlere hitap eder.
Her Bölümünde Farklı Eserler Barındıran Bursa Arkeoloji Müzesi
Müzede taş eserler salonu, mermer ve bronz lahitler ile heykelleri kapsar. Bu özel parçalar Miletepolis Antik Kenti’nde bulunmuştur. Portreler ve salonda bulunan tüm tarihi eserler kronolojik sıraya göre keşfedilir. Madeni eserler, mühürler, süs eşyaları, oyuncak ve tıbbi aletler salonunda sergilenen en nadide eserler arasındadır. Müzenin bir diğer ilgi çeken buluntusu M.Ö 6. yüzyıla kadar ulaşan araba kalıntılarıdır. O dönemin savaş arabası olarak kullanılan bu özel buluntu tekerlek parçaları ve at bağlamaya yarayan ekipmanlarıyla mezar odasının girişinde bulunmuştur.
Bursa Arkeoloji Müzesi – En iyi Müzelerden Biridir
Osmangazi ilçesinden Bursa arkeoloji müzesine Kültürpark içerisindeki konumundan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Parkın içerisinde yer alan Bursa arkeoloji müzesini gezdikten sonra parkta tur atabilir ve yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca yakın çevresinde restoran ve kafeler dinlenmeniz için tercih edilebilir. Bursa arkeoloji müzesi konumu ve rahatça erişebilir yeriyle mutlaka gezilecekler listesine eklenmelidir.