Bursa Kapalı Çarşı

Bursa’da bulunan kapalı çarşı Osmangazi ilçesinde hanlar bölgesinde bulunur. Yürüyerek, toplu taşıma araçları veya özel araçlar ile rahatlıkla ziyaret edilebilir. Kapalı çarşı Orhangazi zamanında han aralarının çatı ile kapatılmasıyla meydan haline gelmiş bir bölgedir.

Meydanda birçok dükkan geleneksel el işçiliği ürünleri ile yöreye özel meşhur yiyecekleri özel işletmeler vasıtasıyla müşterisi ile buluşturur. Bursa kapalı çarşısı sahaflar, aktarlar, yorgancı ve sandıkçılarıyla birlikte 1958 yılında tamamen yandıktan sonra tekrar inşa edilerek hem zemin kat hem de birinci kattan oluşur.

Bursa Kapalı Çarşı’da Hangi Dükkanlar Var?

Çarşı içerisinde züccaciye, kuyumcu, kıyafet, aktar gibi birçok mağaza bulabilirsiniz. Gezmesi son derece keyifli çarşı dokusu ve sokak seviyesindeki yollarıyla birçok giriş çıkış sunar. Çarşının büyüklüğünün yanı sıra üst örtüsünün modern şekilde kapanışıyla en son 1960 yılında restore edilmiştir. Çarşı içerisinde gezerken çevrede bulunan restoran, büfe ya da kafeteryalarda dinlenebilirsiniz.

Ayakkabıdan çantaya ve diğer tekstil ürünleri ile geçmişten günümüze sağlam mimarisi ile gelen Bursa kapalı çarşısı içerisinde 130 adet dükkanı barındırır. UNESCO dünya mirası listesinde bulunan han bölgesinde 700 yıllık mazi keyifli bir alışveriş potansiyeli taşır.

Unutulmayacak Armağanlar Bursa Kapalı Çarşı’da

İster kendinize ister sevdiklerinize tercih edebileceğiniz birçok hediyelik eşya çarşı içerisinde bulunur. Takı, kıyafet ya da yiyecek gibi birbirinden çeşitli ürünlerle ekonomik bir alışveriş keyfi yaşarsınız. Çarşının üstü kapalı olmasın sıcak yaz aylarında serince içeride vakit geçirmenize olanak tanır. Çarşıda yörenin en Nadide ipek kumaşları yumuşaklığı ile göze hitap ederken, yöresel lezzetleri damak zevkinizi yansıtır. Bursa’nın tüm geleneksel lezzetleri çarşıda birçok yöresel esnaf tarafından meraklılarını bekler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu