Bursa Kent Müzesi

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan Bursa kent müzesi kültürel, tarihsel ve sosyal zenginlikleri tanıtmak için 2004 yılında müze olarak ziyaretçilerine açılmıştır. Müze binası 1926 yıllarında zamanın adliye binası olarak kullanılmıştır. Uzun süreler adliye olarak görev süren bina Bursa Büyükşehir belediye tarafından 2001 yılında devralarak 2004 yılında müze olarak kapılarını açmıştır. Müze içerisinde bulunan eserler yüzyıllarca korunarak çağdaş Bursa’yı en doğru şekilde taşıyan eserleri ile müze severlerin beğenisine sunulur.

Bursa Kent Müzesinde Neler Var?

Müze binası üç kattan oluşur ve zemin katında galeri sergisi Bursa’nın bütün uygarlıklarını sergilediği kronolojik sırasıyla bilgiler aktarır. Zamanında Bursa ve çevresindeki bütün uygarlıklar Osmanlı döneminden Kurtuluş Savaşı’na kadar günümüze gelen eserleri ile tarih severlere sunulur. Müzenin ilk katı ‘’Yaşam ve Kültürü ile Bursa’’ adlı temasıyla tüm Bursa’lıların ve yabancı turistlerin beğenisini kazanmıştır.

Müze bodrum katta bulunan el sanatları gösterisi ise özellikle ipek kumaşta dünyada ilk sıralarda bulunan Bursa’yı doğru şekilde temsil etmektedir. Nalbant, saraç, semerci veya kumaşçı gibi özel dekorlu canlandırma alanları ile tarihi sergiler.

Bursa Kent Müzesinde Yapılacaklar?

Müzeyi ziyaret ettikten sonra eğitim atölyesi salonunda dilerseniz belirli günlerde yapılacak 50 kişilik etkinliklere katılabilirsiniz. Bu özel etkinliklerde farklı periyotlarda düzenlenen el işçiliği sanatları Bursa’nın tarihi dokusunu daha iyi anlaşabilir kılar. Sevdikleriniz ve ailenizle müzeyi gezdikten sonra çevresinde bulunan kafe veya restoranlarda dinlenebilir ve Bursa’nın yeşili içerisinde yaz aylarını serince yaşayabilirsiniz.

Müzeyi ziyaret etmek için ister özel araç ister toplu taşıma araçlarını kullanarak Osmangazi merkezde bulunan kent müzesini ziyaret edebilirsiniz. Sabah saat 9:30 ile akşam 17:00 tarihleri arasında haftanın her günü ziyaretçilerine açık olan müze ücretsiz gezilebilir.

Exit mobile version