Büyükada Gezilecek Yerler

İstanbul Büyükada Prens adaları olarak ta bilinir ve Adada yolculuklar araba yerine faytonlar ile yapılmaktadır. Büyükada sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok ülkesinden turistlerin ilgi gösterdiği yerlerden biridir.

Huzur dolu bir ortamda zaman geçirmek ve aynı zamanda kalabalığın stresinden uzaklaşmak isteyen kişiler için mükemmel bir seçenektir. İstanbul Büyükada’da gezilecek yerler arıyorsanız yazının devamında ilgi çekici yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Büyükada İstanbul’un en büyük adasıdır. Düzenli olarak yapılan feribot seferleri ile ulaşım oldukça kolaydır. Özellikle panoramik deniz ve İstanbul manzarasına sahip olan bu ada sessiz ve sakin ortamı ile bilinir. Keyifli bir şekilde yürüyüş yapabileceğiniz, tarihi konutları inceleyebileceğiniz ve aynı zamanda farklı sosyal alanlarda keyifli anlar geçirebileceğiniz bu ada mutlaka gezi planlarınız da yer alması gereken yerlerden biridir.

İstanbul Büyükada Gezilecek En iyi 5 yer

Büyükada – Dilburnu Tabiat Parkı : Yeşillikler içinde zaman geçirmek ve temiz hava almak isteyen kişiler için Büyükada’nın en doğru yerlerinden biridir. İçinde bisiklet sürebileceğiniz, yürüyüş yapabileceğiniz, piknik yapabileceğiniz ve aynı zamanda fayton gezileri yapabileceğiniz birçok alan yer almaktadır. Bu sebeple bu park Büyükada’da görülmesi gereken en önemli yerlerden biridir.

Dilburnu Tabiat Parkı Adalar

Büyükada – Adalar Müzesi / Museum Of The Princes Islands: İçinde birçok eserin yer aldığı ve bölgenin tarihi hakkında size bilgiler verecek olan bu müze mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. Büyükada gezintileriniz de sevdikleriniz için hediyelik eşyalar almak istediğiniz de bu müze de yer alan alışveriş noktalarını tercih edebilir ve aynı zamanda müzenin kafeteryaların da bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Adalar Müzesi Museum of the Princes’ Islands
Büyükada – Adalar Müzesi / Museum Of The Princes Islands

Büyükada – Hamidiye Camii: 1893 yılında II. Abdulhamit adına yapılan bu cami ilgi çeken mimarisi ile hemen dikkatleri çekmektedir. Adanın tepe noktalarından birinde yer alan bu cami de dilediğiniz gibi ibadet edebilirsiniz. Eğer Büyükada’da görülmesi gereken yerler hakkında bilgi almak isterseniz o zaman bu cami karşınıza en çok çıkacak yerlerden biridir.

Hamidiye Camii

Büyükada – Aya Yorgi Kilisesi: Alışılmış gösterişli kiliselerden biri olmasa da yine de içinde kullanılan süslemeleri ile dikkatleri çeken bir yapıdır. Adanın en çok bilinen ve aynı zamanda halen aktif olarak kullanılan ibadethanelerinden biridir. Büyükada’ya gelen ziyaretçilerin de mutlaka görmek istedikleri ve ziyaret ettikleri noktalar arasında yer alır.

Büyükada Aya Yorgi Kilisesi

Büyükada – Viranbağ Plajı: Gündüzler deniz ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz bu güzel plaj aynı zamanda akşamları bir şeyler yiyip içebileceğiniz sosyal olanaklara da sahiptir. Gün batımı manzarasına karşı bir şeyler içmek ve stresten uzak bir şekilde zaman geçirmek için ideal bir yerdir. Bu sebeple Büyükada’da nereleri görmeliyim veya Büyükada’da nerelere gitmeliyim gibi sorularınız varsa o zaman bu plaj hakkında çok şey duyabilirsiniz.

Viranbağ Plajı
Exit mobile version