Olympos Plajı, Antik Kent ve Doğa – Antalya Çıralı

Antalya’da güzel plajlardan biri de Olympos plajıdır, Antalya merkezine 78 km ve Kemer’e yaklaşık 35 uzaklıkta yer alır. Olympos plajını ziyaret ettiğinizde, plaj dışında antik kent gezisi de yapabilirsiniz. Ayrıca Olympos plajının çevresi doğası ile çok güzel olmasından dolayı doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz. Olympos plajı dışında yakındaki Çıralı plajı da yürüme mesafesinde yer alır.

Olympos Plajı dışında aynı zamanda tarih, doğa ve dinlenmenin bir araya geldiği yerlerden biridir. Antik dönemde Olympos, stratejik konumu ve Lycian Birliği ile bağlantısıyla bilinen bir Lycian şehriydi. Olympos antik kenti Antalya’da en çok ziyaret edilen tarihi yerlerden biridir.

Olympos Plajı, doğa severler için bir cennettir. Plaj, yeşilliklerle çevrilidir ve arkasında dağların manzarası birçok insan tarafından beğenilir. Konaklamak isteyenler için Olympos, ağaç evler ve doğa ile içe içe rahat pansiyonlar gibi konaklama seçenekleri bulunmaktadır.

Olympos Antik Kenti

Olympos Antik Kenti Antalya’nın en çok turist çeken yerlerinden biridir. Özellikle tarih meraklılarının mutlaka görmesi gereken yerlerin başında gelir. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan bu alanı ziyaret ettiğiniz de birçok medeniyet hakkında bilgi edinebilir ve aynı zamanda doğa ile tarihe doyabilirsiniz. Özellikle günü birlik gezilerden keyif alan kişiler için en ideal yerlerden biridir.

Olympos Antik Kenti İle Tarihe Yolculuk

Antalya’da görülmesi gereken en önemli turistik yerlerden biri olan Olympos Antik Kenti şehir merkezine yakın olmasından dolayı günlük gezi planlarınız da mutlaka olması gereken yerlerden biridir. Bölgede Kafeler, marketler veya konaklama için bungalov evlerde yer alır. Temiz havası ve bölgeyi ikiye ayıran akarsuyu ile ziyaretçiler hem tarihe hem de doğaya doyabilirler.

Tarihi MÖ 160’lı yıllara kadar dayanan bu antik kent adını şehre 16 km uzaklıkta yer alan Tahtalı Dağı’ndan alır. Olympos antik kenti gezinizde yanınıza fazladan su almayı unutmayın.

Olympos Antik Kenti

Olimpos Plajı

Olimpos plajı muhteşem doğası ve masmavi suları ile insanların muhteşem zaman geçirdikleri yerlerden biridir. Antalya’da görülmesi gereken en önemli yerlerden biri olduğu için her zaman insanların ilgilerini çekmektedir. Çıralı plajına 5 km mesafe de olan bu plaj küçük çakıl taşlarından oluşan yapısı ile insanlara mistik bir hava hissettirmektedir. Antalya içinde gezi rehberi hizmetleri almak isteyen kişilere en çok önerilen yerlerden biri olduğu için mutlaka bu plajı görmelisiniz.

Olimpos Plajın da Keyifli Bir Gün

Kendinizi doğaya ve denize bırakmak istediğiniz de Olimpos plajı en doğru yerlerden biridir. Kıyıya çok yakın yerlerde dahi çok ciddi bir balık popülasyonu olmasından dolayı dalış meraklıları için ideal yerler arasında yer alır.

Olympos antik kentinin hemen bitiminde olması sebebi ile denize girmek ve güneşlenmek isteyen kişiler bu bölgeye büyük ilgi göstermektedirler. Antalya içinde gezilecek yerler arayan kişilere en çok önerilen ve aynı zamanda görülmesi önerilen yerler arasında mutlaka yer alan yerlerden biridir. Bu sebeple siz de Antalya gezileriniz de listenize mutlaka bu plajı da eklemelisiniz.

Olympos plajı

Çıralı plajı

Çıralı Plajı muhteşem plajı, denizi ve doğası ile Antalya’nın en çok görülmesi gereken yerlerinden biridir. Antalya’da turistik yerler ve plajlar hakkında araştırma yapan kişilere en çok önerilen yerlerden biridir.

Çıralı Plajının Muhteşem Doğası

Antalya’da ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerden biri olan çıralı plajı deniz ile doğaya ilgileri olan kişiler için en önemli yerlerden biridir. Manzarası, ulaşım kolaylığı ve muhteşem denizi bu alana olan ilginin her zaman artmasını sağlamaktadır. 3,5 km uzunluğunda bir sahile sahip olan bu muhteşem plaj Kemer ilçesine 28 km uzaklıkta yer alır. Bu plaj olimpos plajı neredeyse aynı yerdedir olimpos antik kenti yanındaki plajdan birkaç dakika yürürseniz çıralı plajında oluyorsunuz.

Olympos Dağı’nın zirvesinde kar veya yağmur yağışına tanıklık ederken aynı zamanda denize girip serinlemek isteyen kişiler bu plajda unutulmaz zamanlar geçirebilirler. Eğer amacınız Antalya’da sessiz ve sakin bir ortamda hem doğanın hem de denizin keyfini sürmekse o zaman Çıralı Plajı deneyebilirsiniz.

çıralı plaj

Yanartaş Milli Parkı

Yanartaş Milli Parkı Hephaistos Tapınağı kalıntılarının üst kısmında yer alan ve alevlerin hiç sönmediği bir doğal gaz kaynakları ile bilinen çok özel bir bölgedir. Deniz seviyesinden yaklaşık 230 metre yüksekte yer alan bu bölge Çıralı ile Olympos bölgelerinin arasında yer almaktadır. Kemer ilçesine 40 km mesafede. Yürüyüş yapmak isteyen kişiler sahil yolundan yürüyerek ziyaret edebilirler.

Yanartaş Milli Parkı İçin Gezi Planı

Antalya şehir merkezine ortalama 85 km uzaklıkta yer alan Yanartaş Milli Parkı Antalya Beydağları Milli Parkı içinde yer alır. Doğası ve deniz manzarası ile insanları büyüleyen bu bölgeye ulaşım için zorlu bir parkuru geçmek gerekebilir. Bu sebeple parkı ziyaret etmek isteyen kişileri yorucu bir yaya yolculuğu beklemektedir.

Yanartaş Milli Parkı

Tertemiz havası ile insanların enerji depoladıkları bir yer olması, deniz manzarası ile insanları büyülemesi ve aynı zamanda yeşilin her tonuna sahip olan doğası sebebi ile Antalya’da turistik gezi planları yapan kişiler için değişmez seçeneklerden biri olarak ön plana çıkmaktadır.

Çıralı Merkez Sahili

Çıralı Merkez Sahili Yanartaş bölgesine 3 km mesafede yer alan ve doğa ile iç içe deniz keyfi yaşamak isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri yerlerden biridir. Uzun ve temiz sahilleri, birbirinden konforlu tesisleri ve aynı zamanda doğa meraklılarına da hitap eden konumu sebebi ile çıralı merkez sahiline olan ilgi her zaman artmaya devam etmektedir. Günübirlik gezi planlarında listeniz de mutlaka olması gereken yerlerden biridir.

Çıralı Merkez Sahiline Keyifli Bir Yolculuk

Uzun ve çakıldan oluşan sahili ile bilinen bu plaj Olympos bölgesi ile birleşerek ziyaretçilerine hem denizin hem doğanın hem de tarihi kalıntıların keyfini çıkarma olanağı sunar. Yaz aylarında yaşanan gel git olayları insanlara her zaman rastlayamayacakları bir olayı yakından izleme olanağı sunabilir. Özellikle kaplumbağa yuvalarına ev sahipliği yapan bir bölge olması ve aynı zamanda farklı balık türlerinin en uğrak adreslerinden biri olması da bölgeyi özel kılmaktadır.

cirali antalya

Antalya Çıralı Konaklama

Çıralı doğası ile insanları kendine hayran bırakan yerlerden bir tanesidir. Buraya Antalya’da birçok ilçeden günlük turlar düzenlenir. Burada seçenek çoktur büyük oteller yoktur, genelde küçük şirin pansiyon tarzı konaklama alanları vardır. Birçok kişi buraya konaklamak için çıralı içinde karavan kamp alanları, bungalov evler, çadır evler oldukça fazladır.

Çıralı Olympos antik kentine veya çıralı Yanartaş yakınlarında yol üstünde birçok konaklama alanı görürsünüz. Bu yüzden çıralı karavan veya araçla konaklamak isteyenler için uygundur. Burada göreceğiniz bungalov ve çadır konaklama alanları da çok güzeldir. Üstelik yakınlarda marketler bulunur ve tüm ihtiyaçlarınızı bulabilirsiniz.

Exit mobile version