Datça Gezilecek Yerler

Muğla Datça’da gezilecek yerler, 7 tavsiye. Tarihi yerleri seviyorsanız, Apollon kutsal alanı, Knidos antik kenti ve tarihi yel değirmeni gibi yerleri gezebilirsiniz. Muğla Datça’da eski Datça evleri görülecek güzel yerlerden biridir. Datça’da en çok tercih edilen plajlar ve koylar ve yazının devamında.

Datça genellikle tatil için Ege bölgesini tercih eden kişilerin akıllarına gelen ilk seçeneklerden biridir. Muhteşem plajları, koyları, doğal güzellikleri ve aynı zamanda bol oksijenli havası bu ilçeye olan ilginin her zaman çok yüksek olmasına neden olur. Sadece Türkiye değil aynı zamanda dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği bu muhteşem yarımada sizin içinde en doğru seçeneklerden biri olacaktır.

Muğla Datça’da Gezilecek Yerler

Knidos Antik Kenti: İçinde eski dönemler de bu bölge de yaşayan medeniyetlerden kalan sütunlar, tiyatrolar ve kemerli yollar bulunan bu antik kent bölgenin en çok ilgi çeken yerlerinden biridir. Ulaşımı sağlayan yol çok bakımlı olmadığı için dikkatli olmalısınız. Ancak tarihe ilginiz varsa o zaman mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Eğer zaman ayırıp bu bölgeye ulaşırsanız zaman muhteşem deniz manzarasının da keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

Knidos Antik Kenti

Tarihi Yel Değirmeni: Datça’nın en çok bilinen yapılarıdır ve aynı zamanda artık bu bölgenin simgesi haline gelmişlerdir. 6 adet değirmenden oluşan bu bölge ilçeye gelen kişilerin en uğrak adreslerinden biridir. Aşağıdan yukarıya doğru sırlanan bu değirmenlerden biri restore edilmiş ve restoran haline getirilmiştir. Sizde bölgeye yapacağınız ziyaretler de farklı bir ortamda zaman geçirmek için bu değirmende keyifli bir şekilde yemeklerinizi yiyebilirsiniz.

Tarihi Yel Değirmeni

Apollon Kutsal Alanı: Arkeolojik olarak çok önemli bir konumda yer alan bu antik kalıntıları mutlaka görmelisiniz. Marmaris – Datça yolunda yer alan bu yapıları yakından gördüğünüzde eski dönemler de bu bölgede ikamet etmiş olan medeniyetler hakkında da ipucu edinebilirsiniz. Bu bölgeden çıkarılan bazı eserler Marmaris arkeoloji müzesinde sergilenir.

Bu müzeyi ziyaret ederek daha farklı eserler de görebilirsiniz. Datça gezi planlarınızı yapmadan önce siz de Datça’da görülmesi gereken yerler veya Datça’da gezilmesi gereken yerler gibi araştırmalar yaparsanız genellikle bu seçenekler ile karşılaşırsınız.

Apollon Kutsal Alanı

Eski Datça Evleri Mini Otel: Kendine has mimari özellikleri ile yapılan eski Datça evlerinin yer aldığı bu bölge de aynı zamanda mini oteller de yer alır. Bu sayede hem bölgenin mimari geçmişi hakkında fikir edinebilir hem de nostaljik bir ortamda konaklama şansı yakalayabilirsiniz. Halen bölge halkının bir kısmının yaşadığı bu evleri görmek sizi de mutlu edecektir. Eski Datça bölgesindeki Datça otel fiyatları Enuygun sitesinden 2023 kasım ayı fiyat bilgilerine göre 751 TL ile 4.505 TL şeklinde oynuyor.

Eski Datça Evleri

Muğla Datça Plajlar ve Koylar

Palamutbükü Plajı: Datça’nın en güzel ve görülmesi gereken yerlerinden biridir. Gün boyunca deniz ve güneşin keyfini çıkarabilirken aynı zamanda kartpostallık manzaralar ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle berrak ve temiz denizine hayran kalacaksınız. Bölgeye gelen kişilerin en çok tercih ettikleri plajlardan biri olduğu için genellikle kalabalıktır. Bu sebeple bu plaja erken gitmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Palamutbükü Plajı

Hayıtbükü Koyu: Büyük kayaların ve dağların arasında yer alan küçük bir cenneti andıran bu muhteşem koy özellikle tekne veya yat sahiplerinin en önemli adreslerinden biridir. Sessiz ve sakin bir ortamda keyifli zaman geçirmek istediğiniz zaman mutlaka listenizde olması gereken yerlerden biridir. Zaten Datça’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler hakkında kısa bir araştırma yaptığınız da karşınıza çıkacak ilk seneklerden biri kesinlikle bu koy olacaktır.

Hayıtbükü Koyu

Kargı Koyu: Hem doğanın hem de güneşin keyfini sonuna kadar çıkarmak istediğiniz de sizin için bu bölge de en doğru seçeneklerden biri kesinlikle bu koy olacaktır. Denize girebileceğiniz muhteşem sahili, gün boyu keyifli zaman geçirmenize olanak tanıyan sosyal alanları ve Datça’nın farklı yerlerini görmenizi sağlayacak olan tekne turları size bu koyu ziyaret etmeniz için yeteri kadar sebep sunacaktır.

Kargı Koyu
Exit mobile version