Denizli Teleferik – Bağbaşı Yaylası

Denizli’nin en yeşil tepe noktası olan Bağbaşı Yaylası harika gezi yerlerinden biridir. Yemyeşil doğası ve harika manzaraları ile gelen ziyaretçilerin dikkatini çeken bölge ziyaretçilerine konaklama, kamp gibi birçok fırsat sunar.

Bağbaşı Yaylası

Denizli Bağbaşı Yaylasına ulaşmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında hizmete açtığı 1500 metre rakımındaki teleferiğe binilmesi gerekir. Teleferiğin kalktığı başlangıç noktasına kadar şahsi araçlarla gelinir ve belirli bir ücret karşılığında teleferiğe binip yukarı doğru yolculuk yapılır. Yaylaya gelen ziyaretçileri yemyeşil görüntüsü ile cezbeder. 

Yaylanın yazın en serin noktalarından biri 1400 metre rakımda bulunan bölgesidir. Bağbaşı Yaylası çok güzel bir doğaya ve keşfedilmeye değer çeşitli canlı yaşamına sahiptir. Yazın burada doğal klima bulunur. Teleferik ve zeytin yaylası imkanlarından faydalanmak isteyen ziyaretçilerin ilgi gösterdiği bir bölgedir. Gelen ziyaretçilerin kamp yapmaları ve konaklamaları için bütün imkanlarını mevcut olmasıyla çocuklar için park alanlarını da göz ardı etmedikleri görülür.

Bungalov Evler

30 adet bulunan bungalov evler bir oda ve salondan oluşur. Ahşap kokusuyla gelen ziyaretçileri büyümeyi başarır. Kışın gelen ziyaretçilerin kar yağışını ve dışarıda oynayan çocuklarını görüp izlenebilecek şekilde tasarlandığı görülür. Yazın tercih eden ziyaretçiler için bungalov evlerde klimalar bulunur. Temizliğine çok önem verilen bungalov evler dezenfektan ile temizlenir. Ücretsiz kahvaltı ve ücretsiz otopark imkanlarıyla da gelen ziyaretçileri memnun eder. Şehir kalabalığından uzaklaşıp yayla havasından hoşnut olan ve uygun yayla imkanlarından birkaç gün daha yararlanmak isteyen ziyaretçilerin tercih ettiği evler olan bungalov evler dışında Denizli’ye özgü hediyelik eşya satan mini dükkanlarda vardır.

Yaylada Bulunan Teleferik

Denizli Bağbaşı Yaylasına turizm açısından birçok katkı sağlayan bu konforlu teleferik, yolculuk sırasında adrenalin yaşamanızı sağlar ve yaylaya ulaşımda yardımcı olur. Denizli teleferik kabinleri toplamda 24 adet olup en fazla 8 kişi alır. Yolculuk yapan ziyaretçilerin kolay bir şekilde inip binebilmesi için güvenlik sistemleri ayarlanır. Teleferik Kötü hava şartlarında bazen kapalıdır.

Exit mobile version