Didim Plajları

Aydın Didim plajları, yüzmek için en iyi plajlar ve koylar. Dünyaca ünlü Altınkum plajı Didim ilçesindedir. Yüzmek denizin tadını çıkarmak için burada seçenek çoktur. Didim’de en iyi 4 plaj ve 3 koy hakkında detaylar yazının devamında.

Aydın Didim’de Plajlar – Altınkum Plajı

Altınkum plajı Aydın’ın en güzel plajlarından biri olarak bilinir. Sadece yüzme değil su sporları içinde en ideal yerlerden biridir. Tertemiz suyu ve kumları sebebi ile her zaman için bölgenin en çok tercih edilen yerlerindendir.

Altınkum plajı çevresi restoran, kafe ve barlar ile çevrili bir bölgede yer alır. Bu sebeple bu bölgede günlük hayat 7/24 hareketlidir. Plaj her zaman bakımlı ve temiz olması ile insanların beğenisini kazanır. Plaj içinde hem ücretli hem de ücretsiz bölümler yer alır. Didim ile Altınkum arası 3 kilometredir. Özellikle su sporlarını seven kişiler için en çok önerilen yerlerden biridir. Altınkum plajının en önemli özelliklerinden biri de en sıcak günlerde bile suyunun soğuk olabilmesidir.

Altınkum Plajı

Cennet Akvaryum Koyu

Cennet akvaryum plajı Aydın’ın en güzel ve en çok ilgi gören plajlarından biridir. Temizliği, sakinliği ve muhteşem doğası ile dikkatleri çeker. Denizin, güneşin ve sahillerin keyfini çıkarmak isteyen kişiler için muhteşem bir konumdur.

Cennet akvaryum plajı hem kara yolu hem de deniz yolu ile ulaşılabilen bir konumda. Özellikle tekne turları için uğrak adreslerden biri. Denizi sığ ve tamamen kumluk. Ücretsiz bir plaj olduğu için bölgeye giden kişilerin en çok tercih ettikleri plajlardan biridir. Özellikle dalış yapmaktan keyif alanlar için muhteşem bir yer olarak bilinir. Temiz ve bakımlı bir plaj olması sebebi ile genellikle yoğun bir plajdır. Bu sebeple cennet akvaryum plajının keyfin çıkarmak isteyen kişiler bunu dikkate almalıdırlar.

Cennet Akvaryum Plajı

Demiryol iş Plajı

Demiryol iş plajı Aydın’da aileler için en uygun plajlardan biri. Sığ suları ve temiz plajı ile dikkatleri çeken bir plaj. Halka açık bir plaj olması ve mükemmel denizi ile genellikle kalabalıktır. Plaj içinde insanlar için her türlü hizmet mevcut ve konforlu zaman geçirilebilir.

Altınkum mevkiinde yer alan Demiryol iş plajı temiz bir sahilde keyifli zaman geçirmek isteyen kişiler için en çok tercih edilen yerlerden biri. Uzun bir sahil olması kadar aynı zamanda her türlü hizmetin de insanlara sunulması ilginin yüksek olmasına neden oluyor. Didim merkeze 28 km uzaklıkta yer alan Demiryol iş plajına ilçe merkezinden veya Aydın merkezinden kalkan minibüsler ile kolayca ulaşılabilir.

Demiryol İş Plajı

Didim 2. Koyu

Didim 2. Koy yalı caddesi üzerinde 5 yıldızlı oteller bölgesinde yer alıyor. Genellikle kalabalık olmayan ve sakinliği ile bilinen bir plajdır. Altınkum bölgesinin en güzel plajlarından biridir ve ücretsiz bir plaj olduğu için ilgi görmektedir.

Didim 2. Koy tertemiz suyu ve kumsalı ile hemen dikkatleri çekiyor. Didim Altınkum merkezinde yer almasından dolayı yürüyerek dahi olay bir şekilde ulaşılabilir. Geniş ve uzun bir sahile sahip olduğu için yer bulmak sorun olmuyor. Didim 2. Koy çevresinde yer alan kafeler, restoranlar veya benzeri tesisler insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlıyor. Kıyı kesimleri derin olmadığı gibi deniz dibi de kum olduğu için yüzme severler Didim 2. Koy ‘a yoğun ilgi gösteriyorlar.

Didim 2. Koy

Didim 3 Plaj

3 plaj sayesinde bölgeye giden kişiler denizin, kumun ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabiliyorlar. Plaj içinde ihtiyaç duyulan her türlü hizmet sunuluyor. Özellikle temiz suyu ve altın sarısı kumları ile dikkat çeken bir plaj.

3 plaj Aydın’ın en güzel plajlarından biri. Deniz tatilini seven kişiler için ideal bir yer. Didim ilçesinin en çok tercih edilen noktalarından biridir. Plajda su sporlarının yapıldığı bir nokta yer alıyor. Aynı zamanda 5 yıldızlı otellere çok yakın olması da kaliteli hizmetlerin sunulmasını sağlıyor. Yaklaşık 1,5 – 2 km uzunluğu ile gün içinde sıkışıklık olmadan deniz keyfi sürmeyi mümkün kılar. 3 plaj çevresinde ki kafe, restoran veya benzeri noktalar insanlara keyifli bir gün geçirmeleri için yardımcı olabiliyor.

Didim 3 Plaj

Manastır Koyu

Manastır koyu merkeze 15 dakikalık bir uzaklıkta. Sessiz ve sakin bir kumsalda keyifli zaman geçirmek isteyen kişilerin en uğrak adresidir. Denizinin temizliği ve aynı zamanda sakinliği ile bilinir. Özellikle aileler için en çok önerilen yerlerden biri olarak gösterilir.

Manastır koyu bölgenin en sakin konumlarından biri. Bu sebeple aileleri ile keyifli zaman geçirmek isteyen kişilerin en uğrak adresidir. Didim’in en güzel 5 koyundan biri olarak gösterilir. Didim merkezden kalkan toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabilir. Aynı zamanda tekne turlarının da en çok uğradıkları adreslerden biridir. Didim merkeze 10 km uzaklıkta yer aldığı için bölgeye giden kişiler şahsi araçları ile kolayca Manastır koyuna ulaşabilirler.

Manastır Koyu

İmbat Koyu

İmbat koyu Didim’in Çamlık ilçesinde yer alıyor. Didim’e yaklaşık 7 km uzaklıkta olan bu muhteşem doğa harikasına girişler ücretsiz. Gerek merkeze yakın olması gerekse sakinliği sebebi ile bölgeye giden kişilerin en çok tercih ettikleri yerlerden biridir.

İmbat koyu Didim ilçe merkezinden düzenli olarak yapılan minibüs seferleri ile kolay ulaşılan bir konumdadır. Aynı zamanda özel araçlar ile de kolay bir şekilde ulaşılabilir. Koyun en güzel özelliklerinden biri de sessizliği ve sakinliği. 250 metre uzunluğundaki bu güzel koy kumdan oluşan bir kumsala sahip. Denizi ise temiz ve berrak bir yapıya sahip. İmbat koyu çevresinde keyifli zaman geçirmek isteyen kişiler trekking, yüzme, dalış veya bisiklet sürüşü yapabilirler.

İmbat Koyu
Exit mobile version