Edremit Gezilecek Yerler

Gezi için yola çıkan ve Balıkesir Edremit ilçesinde de gezmek için yer arayan kişilerin gözden kaçırmaması gereken ilk yer Kazdağı Milli Parkıdır. Özellikle büyüleyen manzarası ile bireyleri hayrete düşüren bir yapısı vardır. Temiz hava bol oksijen istiyorum diyen kişiler Edremit ilçesindeki bu parka gitmemesi büyük şanssızlık olacaktır. Yine bu ilçede bulunan Sütüven şelalesi de mutlaka gezilip görülmesi gereken diğer bir yerdir. Bu şelale izleyenlere dinginlik durgunluk vermekte ve zihin dinlendirmek konusunda oldukça etkilidir.

Edremit’te Gezilecek Doğal Güzellikler

Kazdağı Milli Parkı. Piknik yapmak, kafasını dinlemek ve şehrin yorucu ve hararetli rutininden uzaklaşmak isteyen kişilerin gitmesi gereken bir yerdir. İçerisinde mükemmel bir seyir sunan şelalesi ve su içerisinde bulunan oturma alanları kişilerin hem serinlemesi hem de mükemmel bir piknik deneyimi yaşaması için mükemmel olanaklardır. Edremit’e yolunuz düşerse kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında bu park gelmektedir. Park içerisinde bulunan ağaçların mükemmel şekli bile insanı büyülemek için yeterlidir. Bu ağaçlar yaşlı ve büyüleyici ağaçlardır. Park içerisinde piknik için oldukça uygun alanlar yaratan ağaçların gölgesi de devasa boyuttadır.

Kazdağı Milli Parkı

Şahindere Kanyonu Milli Parkı. Dört mevsim piknik için gidilebilecek mükemmel nezihlikte bir kanyondur. Piknik ve kamp yapmak isteyen kişilerin ilk tercihi olmalıdır. Yazın sıcaklarında serinlemek isteyen bireyler için de gerçekten serin ferah bir alandır. Dere kenarına seyyar sandalye atılıp oturulabilecek ya da yer sofrası ile zenginleştirilebilecek alanlardan bir tanesidir. Bireyler dere içerisinde yürüyebilir ve bu şekilde buz gibi su ile serinleyebilirler. Genellikle sessiz ve sakin yapıda olan bu kanyon şehir hayatının yoruculuğunu bir kenara bırakıp kendini dinlemek isteyen bireyler için yerinde bir seçim olacaktır.

Şahindere Kanyonu Milli Parkı

Sütüven Şelalesi. Doğa havası solumak doğayla iç içe olmak isteyen kişilerin kesinlikle gidip görmesi gereken yerlerden biri sütüven şelalesidir. Bu şelale buz gibi suyu ile yakınında duranları bile ferahlatmaktadır. Sıcak bir ilkbahar yaz günlerinde bu şelalenin yakınlarında piknik yapabilir ve şelale sayesinde serinleyebilirsiniz. Farklı alanlar görmek istiyorum doğa harikalarını tatmak istiyorum diyen kişilerin ilk durakları sütüven şelalesi olmaktadır. Şelalenin izledikçe insana huzur veren bir özelliği bulunmaktadır. Üstelik bu şelalenin ulaşımı da kolaydır. Yani bir gezi sırasında eğer yol üzerinde ise uğramadan geçilmemesi gereken alanlardan bir tanesidir. Mangal sever kişilerin de tercihlerinin başında gelen bu şelale turistlerin de önemli gezi alanlarından biri haline gelmiştir.

Sütüven Şelalesi

Hasan Boğuldu Göleti. Kazdağı milli parkı içinde mükemmel bir berraklıkta bulunan bu gölet pikniğe giden kişilerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bu gölet içerisinde oturulacak alanlar vardır. Burayı ziyaret eden kişiler hem mükemmel fotoğraflar çekebilir hem de çekmiş oldukları bu manzaranın içerisinde yaşayabilirler. Ayrıca bu alan doğanın ve kendinizin iç sesini dinlemek için oldukça elverişli bir alandır. Doğa ile iç içe olmak isteyen bireyler genellikle bu gölette piknik ya da kamp yapmayı tercih etmektedir. Sizler de kafa dinlemek ve doğa ile iç içe olmak isterseniz bu göleti ziyaret edebilirsiniz.

Hasan Boğuldu Göleti

Edremit’te Müzeler

Tahtakuşlar Etnografya Galerisi. Tarih kokulu mekanları seven, nostaljik ürünleri görmeye meraklı olan kişilerin gitmesi gereken bir müze olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde birçok tarihi eşya bulunan bu müze birçok turistin gezmekten keyif aldığı yerlerden bir tanesidir. Bu müze bir kere gidip görmenin yetebileceği bir alandan ziyade gidip görenin tekrar tekrar gitmek istediği bir müze haline gelmiştir. Bilgi edinmek anlamında da insanlara birçok şey katan bu müze her girişte farklı duyguların hissedildiği farklı bilgilerin alındığı bir alandır. İçerisinde tarihi olayları anlatan birçok eşya ve açıklama bulunmaktadır ki bireyler bu eşyaları görüp okudukça bu tarihi hissetmektedir.

Tahtakuşlar Etnografya Galerisi

Kazdağı Müzesi. Tarihin birçok bilim insanının hayatını sergileyen ve tarih kokan bir müzedir. İçerisi buram buram emek kokmaktadır. Birçok büyük insanın balmumundan yapılmış olan hallerini görebilirsiniz. Bu müze gerçeği anımsatması ile ön plana çıkmaktadır. Balmumundan yapılan heykeller sizlere o insanların gerçek hallerini anımsatıp sizleri şaşırtmaktadır. Ayrıca içerisinde yöresel ürünler de bulunmakta ve ziyaretçilerine adeta bir yöresel şölen yaşatmaktadır. Üstelik müzeyi gezmek istediğinizde bir rehberin de size eşlik ederek müzedeki tarihi anlatması da hoş bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır. Üstelik içerisinde bölgenin özelliklerini anlatan eşyalar da mevcuttur.

Kazdağı Müzesi

Antik Kent – Ören Yeri

Antandros Ören Yeri. Tarih ile ilgilenen, tarihini öğrenmek hatta bizzat içerisinde hissetmek isteyenlerin görmesi gereken bir yer olan Antandros ören yeri buram buram tarih kokmaktadır. Burası Troya prensi Paris’in Afrodit ile karşı karşıya geldiği ve tarihte Truva Savaşı olarak bilinen savaşın yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığı antik şehir olarak bilinmektedir. Bu antik kenti ziyaret etmek isteyen bireyler daha öncesinde burası ile ilgili minik bir araştırma yaparak giderler ise o tarihin derinliklerini çok daha iyi bir şekilde anlayıp sezebilirler. Burası birçok turistin ziyaret ettiği bir alan olmakla birlikte genellikle sakin bir yapısı vardır.

Antandros Ören Yeri
Exit mobile version