Erdek Plajlar ve Gezilecek Yerler

Erdek plajlar ve gezilecek yerler: Tatil denilince çoğu kişinin aklına deniz ve güneş gelir. Bazı kişilerin aklına ise gezilecek tarihi ve doğal yerler ile değişik konseptli müzeler veya kamp gibi etkinlikler gelir. Türkiye’de tatil yerleri denilince akıllara ilk olarak Ege Bölgesi gelir. Hem muhteşem olan doğası hem de eşsiz tarihi ve yapıları ile görenleri büyüler. Ege Bölgesinde yer alan Balıkesir ili ise her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar. Balıkesir iline bağlı olan Erdek ilçesi de doğal güzellikleri ile binlerce turisti büyüler. Sizler için adeta bir tatil cenneti olan Erdek ilçesinde gezilecek yerleri ve muhteşem plajlarını sıraladık. 

Balıkesir Erdek’te En iyi 3 Plaj

Büyük Ova Plajı. İlçe merkezine yaklaşık olarak 25 km uzaklıkta yer alan plaj, her yıl binlerce kişiyi ağırlar. Büyük Ova Plajı, etrafında çadırlar ile kamp yapabilme gibi birtakım güzel olan imkanlar sunar. Dış zemini pek çok kişinin sevdiği ince ve yumuşak kumlardan meydana gelir. Su zemini ise aynı şekilde ince ve yumuşak olan kumlarla kaplıdır. Tatilcilere duş, tuvalet ve şezlong gibi olanaklar sağlayan plajda aynı zamanda da yeme içme gibi birtakım ihtiyaçları karşılamamak için kafeterya da vardır.

Büyük Ova Plajı

Turanköy Plajı. Erdek ilçesine yaklaşık olarak 17 km uzaklıkta yer alır ve ulaşımı şahsi araçlar ile sağlanır. Denize doğru uzanan ağaçlar ve deniz ile tatilcilere muhteşem bir deneyim sunar. Derinlik seviyesinin sığ olması nedeniyle hem çocuklar için hem de yüzme bilmeyenler için oldukça uygundur. Dış zemini tamamen kumdur. Su zemini de aynı şekilde kumlardan olur bu durum pek çok kişi tarafından oldukça beğenilir. Plaj tatilcilere duş, şezlong, otopark ve tuvalet gibi imkanlar sunar. Bu imkanların yanı sıra plajda, yeme içme gibi ihtiyaçların giderilmesi için de kafeterya ve market yer alır.

Turanköy Plajı

Erdek Sahili. Erdek merkezine oldukça yakın olan sahil, berrak olan mavi bayraklı suları ile pek çok kişinin beğenisini toplar. Sahilde ve etrafında yapılacak birçok etkinlik mevcuttur. Sahil etrafında eğlence mekanları, kafe ve restoran gibi işletmeler yer alır. Sahilde mavi bayraklı olan denizin tadını çıkarabilir hemen karşı tarafında bulunan eğlence mekanlarında sınırsız eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Bu etkinliklerin dışında sahile doğru uzanan eşsiz yeşil renginin her tonunu barındıran ağaçların görüntüsü ile muhteşem bir yürüyüş yapabilirsiniz.  

Erdek Sahili

Gezilecek 2 Tarihi Yer

Tarihi yerlerin sadece kalıntıları kalmıştır. Yürüyüş yapmayı seviyorsanız, veya doğada zaman geçirmek istiyorsanız ziyaret edebilirsiniz. Kirazlı Manastırı biraz daha güzeldir.

Kyzikos Antik Kenti. Oldukça eski bir yerleşim yeri olan kentte yapılan araştırmalar sonucu kentin kuruluş tarihi Neolitik ve Kalkolitik Çağa kadar ulaşır. Döneminin refah seviyesi yüksek olan kentleri arasında yer alır. Bu kentte yaşayan en eski topluluk Dolionlar olduğundan ötürü çoğu kişi buraya Doliona demektedir. Yaşanılan büyük bir deprem sonucu yıkılan kentin kalıntıları görenleri adeta büyüler. 

Müzenin giriş ve çıkış saatleri her mevsim değişmeksizin aynıdır. Ziyaret başlangıç saati sabah 08.30 başlar ve 17.30’da biter.

Kyzikos Antik Kenti

Kirazlı Manastırı. Eski  bir tapınağın yerine inşa edilen manastır, Ortodoks geleneğine göre yapılarak  ana tanrıçaya adanır. Daha önceki zamanlarda Rumların eseri olduğu düşünülen ve 1922 yılında terk edilen Kirazlı Manastırı, büyüleyici yapısı ve bahçesi nedeniyle pek çok kişi tarafından oldukça beğenilir. Yaklaşık olarak 1895 yılında inşa edilen manastırın 99 oda olacak şekilde inşa edilir. Ancak ilerleyen zamanlarda oldukça geniş ve büyük olan manastır dış etkenler nedeniyle zamana diremez.  Büyük çoğunluğu yıkılan manastır her yıl oldukça fazla yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir.

Kirazlı Manastırı
Exit mobile version