Finike Plajları ve Gezilecek Tarihi Yer

Antalya’nın Finike ilçesi doğasıyla güzel tatil destinasyonlardan biridir. Portakalıyla ünlü Finike, Geçmişte Likya olarak anılan yerlerden biriydi. Günümüzde ise Teke yarımadası olarak bilinir. Tarihte Fenikeliler ve Likya uygarlıkları tarafından yönetilen Finike uzun yıllar liman kenti olarak kalmıştır.

Güzel doğası ve temiz havasıyla tanınan Finike, turizm sezonlarında nüfusunun 2-3 kat artmasıyla biliniyor. Bir tarafı Toros Dağları, diğer tarafı Akdeniz olduğu için hem doğayı hem de denizi sevenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biridir.

Finike’de Gezilecek Antik Kent

Limyra Antik Kenti: İlçenin tarihi geçmişi de oldukça zengin olduğu için bu anıt kenti mutlaka görmelisiniz. Likya ismi ile de anılan bu bölgede geçmiş zamanlarda yaşamış olan medeniyetlerden kalan bu antik kentin içinde yer alan yapıların çoğu milattan öncü yüzyıla varan geçmişe sahiptirler.

Her ne kadar şu an oldukça hasar almış durumda olsalar da yine de o dönemin mimarisi hakkında bilgi edinmenize yardımcı olacak durumda sizleri beklemektedirler. Finike merkezine 4 km uzaklıkta olan bu anıt kente kısa bir yolculuk ile ulaşabilir ve aynı zamanda çevrede bulunan doğal güzelliklere de göz atabilirsiniz. Bu sebeple Finike gezi planları yaparken mutlaka bu seçeneği de dikkate almalısınız.

Limyra Antik Kenti
Limyra Antik Kenti
Lmyra Antik Kenti Kaya Mezarları

Finike’de En iyi 2 Plaj

Andrea Doria Koyu: Sakin bir ortamda denizin ve güneşin tadını çıkarmak istediğinizde tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Doğal güzelliği ve aynı zamanda el değmemiş yeşillikleri ile sizi kendine haran bırakacak olan bu muhteşem koy denizin mavisi ile ormanların yeşilinin bir araya geldiği en özel yerlerden biridir.

Plaja giriş ücretli ancak ücrete şezlong ve şemsiye de dahil. Bu sebeple çok uygun ücretler ile gün boyunca kaliteli zaman geçirebilir ve aynı zamanda yiyecek veya içecek ihtiyacınızı da yine plaj içinde yer alan tesiste giderebilirsiniz.

Bir dönem sadece bayanlara hizmet veren plaj artık hem bayanlar hem de erkekler tarafından kullanılmaktadır. Bu sebeple Finike’nin muhteşem güzelliklerinden faydalanmak istediğinizde sevdiklerinizle birlikte sizde bu koyu tercih edebilirsiniz.

Andrea Doria Koyu

Gökliman Plajı: Yerel yönetimler tarafından işletilen bu plaj genel olarak halk plajı formatından hizmet vermektedir. Merkeze çok yakın olması ve aynı zamanda geniş bir alana yayılmış olmasından dolayı dilediğiniz zaman bu plaja gidip keyifli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz.

Gökliman Plajı

Tuvalet, duş, şemsiye, şezlong, otopark ve buna benzer birçok farklı hizmeti alabileceğiniz plaj genel olarak temiz kumu ve temiz suyu ile bilinir. Çevresi yeşil ormanlar ile dolu olması da size mükemmel bir manzara sunar. Eğer Finike’nin gezilecek yerleri nerelerdir, Finike’de nerelere gidilebilir veya Finike’de nasıl zaman geçirilir gibi sorularınıza yanıt atıyorsanız o zaman bu yazıda bulduğunuz bilgiler ile doğru kararlar verebilirsiniz.

Exit mobile version