Gazipaşa Plajlar ve Gezilecek Yerler

Gazipaşa Antalya Gezilecek yerler, tatile veya gezmeye geldiyseniz, Gazipaşa ilçesinde yapılacak şeyler, gezilecek 2 tarihi yer, yalan dünya mağarası, eşsiz güzellikteki koru plajı ve Gazipaşa’da Delikdeniz kral koyu. Gezilecek en iyi 5 yer.

Gazipaşa Antalya

Gazipaşa özellikle sıcak yaz aylarında Antalya’nın en hareketli ilçelerinden biridir. Bunun sebebi ise ilçede yer alan Gazipaşa – Alanya havaalanıdır. Her tatil döneminde hem yerli hem de yabancı turistler ile dolan ilçe doğal güzellikleri ile de ünlüdür. Alanya’ya çok yakın bir konumda olması ve aynı zamanda muz bahçeleri ile ünlü bir ilçedir. Genellikle kayalık sahilleri ile bilinen ilçe genel olarak dalgalı bir denize sahiptir.

Bu sebeple çoğu zaman ilçeye gelen kişiler ormanlık alanların ve aynı zamanda muhteşem manzaraların tadını çıkarırlar. Gazipaşa’da nereye gidilir, Gazipaşa’da neler yapılabilir veya Gazipaşa nasıl bir yer gibi soruları olan kişiler bu yazının devamını okuyarak ilçe hakkında istedikleri her türlü bilgiye ulaşabilirler.

Gazipaşa’da Tarihi Yerler

Antiochia Ad Cragum: Eşsiz güzelliği ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olmasından dolayı her zaman insanların akınına uğrayan bu doğal güzellik aynı zamanda tarihi önemli ile de bilinmektedir. Uzun zamandan bu yana devam eden kazı çalışmaları çok geniş bir alana yayıldığı için gezip görmeniz gereken alan için tahmin ettiğinizden daha fazla zaman ayırmak zorunda kalabilirsiniz.

Burası Gazipaşa ilçe merkezine yaklaşık 20 km mesafede.  Bu antik kent bir tepede. Hemen aşağıda Gazipaşa’da popüler delikdeniz kral koyu vardır.

Antiochia ad Cragum

Selinus Antik Kent: İlçeye hakim bir tepede yer alan bu kent eski dönemlerde bölgede yaşamış olan medeniyetlerin bir mirası olarak kabul edilir. Her ne kadar zorlu bir yolculuk ile çıkılabilse de yine de tarihe ilgileri olan ve yanı zamanda muhteşem manzaranın keyfini çıkarmak isteyen kişiler için en doğru yerdir.

Ortalama 750 metrelik bir yükseklikte yer alan bu antik kent içinde kale, amfi tiyatro ve aynı zamanda o zamanlarda insanların kullandıkları yaşam alanlarının kalıntılarını görebilirsiniz. Gazipaşa gezisine başlamak için sizin içinde en doğru yerlerden biridir. Antik şehirde kalıntıları görmek, yürüyüş yapmak, veya manzara izlemek isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.

Selinus Antik Kenti
Selinus Antik Kenti

Yalan Dünya Mağarası

Nefes kesen güzelliği ile insanların ilgilerini çeken bu mağarayı mutlaka görmelisiniz. İçinde oluşan doğal yapılar her yerde göremeyeceğiniz güzelliktedir. Bu sebeple mağara her zaman dünyanın dört bir yanından gelen insanların ilgilerini çekmektedir.

450 metrelik kısmı açık olan bu mağaranın içi atmosfere uygun olarak ışıklandırıldığı içinde içeriye girdiğinizde kendinizi farklı bir dünyada gibi hissedebilirsiniz. Sadece Antalya’nın değil aynı zamanda Akdeniz bölgesinin de en önemli doğal güzelliklerinden biri olmasından dolayı mutlaka Gazipaşa gezi listenize eklemeniz gereken en önemli yerlerden biridir.

Yalan Dünya Mağarası

Gazipaşa Delikdeniz Kral Koyu

Delik deniz olarak anılan bu bölge tam anlamı ile bir doğa harikasıdır. Büyük kayaların altında kendiliğinden oluşan bir kapı ve kapıdan girince sizi bekleyen bir cennetten ibaret olan bu bölge kesinlikle sizi kendine hayran bırakacaktır. Sessiz ve sakin bir yer olması kadar aynı zamanda önemli bir antik kente de ev sahipliği yapması hem doğanın hem de tarihin tadını çıkarmasınız sağlayacaktır.

Küçük taşlardan oluşan sahili ve denizi sebebi ile yalın ayak olmamanızda fayda vardır. Eğer Gazipaşa’da gezi planı yapıyorsanız veya Gazipaşa’da nereleri görmeliyim gibi sorulara yanıt arıyorsanız o zaman bu yazı size yardımcı olacaktır. Buraya inmek biraz zordur. Bu yüzden dikkat olmalısınız.

Delikdeniz Kral Koyu

Gazipaşa Koru Plajı

Alışılagelmiş plajlar gibi kumdan oluşmayan bu plaj doğal yollardan oluşan kayaları ile farklı bir görünüme sahiptir. Her yerde rastlayamayacağınız muhteşem bir manzara, piknik yerleri ve aynı zamanda denizin tadını çıkarabileceğiniz keyifli bir kumsal için burayı tercih edebilirsiniz.

Genellikle büyük dalgaların yer aldığı denize girmek zor olsa da kayaların aralarında oluşan havuzlara girip sakin bir şekilde suyun tadını çıkarabilirsiniz. Bu sebeple Gazipaşa’da denizin tadını çıkarmak istediğiniz zaman seçiminiz mutlaka bu plaj olmalıdır.

Koru Plajı
Koru Plajı

Detaylar

Gazipaşa, Antalya’nın son ilçesi ve konum olarak Antalya Mersin yolu üzerinde yer almaktadır. Antalya’nın doğusunda yer alan Gazipaşa, Akdeniz kıyısında yer almaktadır. Bir yanda deniz diğer yanda ise toros dağları manzarasına sahiptir.

Gazipaşa ve çevresinde birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı günümüzde ziyaret edilebilmektedir. Gazipaşa turizm açısından pek duyulmamış olsa da kıyı şeridinde çok güzel plajlara sahiptir.

Antalya’da iki farklı havalimanı bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi Gazipaşa’da yer almaktadır. Gazipaşa’ya en yakın yer Alanya’dır ve aradaki mesafe yaklaşık 40 Km’dir.

Exit mobile version