Germencik’te Tarihi Yer Magnesia ve 8 Asırlık Anıt Ağaç

Magnesia ören yeri, Aydın’ın Germencik ilçesinde gezilecek tarihi yerlerden biridir. Ayrıca Germencik ilçesinde ziyaret edilecek ilginç yerlerden biri de Anıt Ağaçtır. Bu ağaç yaklaşık 800 yaşında ve Germencik ilçesinde.

Aydın Germencik

Türkiye’de turizmin gözde yerlerinden biri olan Aydın ili ,her yıl binlerce turisti Ağırlar. Germencik ise Aydın’da gezilecek muhteşem  yerlerin başında gelir. Oldukça dikkat çeken doğası ve muhteşem tarihi dokusuyla her yıl binlerce turist, Aydın iline bağlı olan Germencik ilçesine gelir. Germencik gezilecek yerleri ile birlikte doğası ve muhteşem olan kültürel yemekleriyle de oldukça beğenilir.

Gelen kişilerin tekrar ziyaret etmek isteyeceği yerlerden biri olan Germencik, bünyesinde gezilecek birçok yer barındırır. Antik zamanlardan yakın tarihe kadar pek çok ilgi çekici yapılar bulunur. Bu yapılar, hem mimari yapısıyla hem de günümüze kadar büyük bir bölümü korunarak geldiğinden ötürü pek çok kişinin dikkatini çeker. Özellikle de Antik Çağa ilgisi olan kişiler tarafından oldukça fazla tercih edilir.

Aydin Germencik

Magnesia Ören Yeri

Thorax yani Gümüşdağ yamaçları ile Gümüşçay’ın birleştiği geniş bir alanda kurulan ören yeri, her yıl binlerce ziyaretçinin akımına uğrar. Roma Döneminde bağımsız bir kent olan Magnesia, tahıl ve incir üretimiyle ünlü olan bir kenttir. Roma Döneminde Hristiyanlığın yayılmaya başladığı ilk kentlerden biri olarak şapel görevi görür.

Bizans Döneminde ise daha çok piskoposluk merkezi olduğu bilinir. Hristiyanlar için oldukça önemli olan tarihi yerlerden biridir. Bodrum otoyolunun sonuna doğru Magnesia yolu ve tabelasından 2 km sonra bu kente ulaşılır. Artemis Tapınağı’nın burada olması bu kentin önemini arttırır.

Birçok yabancı turist bu antik kenti büyüleyici olan tapınağı ile tanır. Tapınak dışında, Artemis Oyunları olarak adlandırılan ve temeli olimpik oyunlara dayanan etkinliklerin düzenlenmesi için yapılan stadyumu da oldukça ilgi çeker. Bu stadyum çevresinde bulunan diğer antik kent stadyumlarından oldukça farklıdır.

40.000 kişilik kapasiteye olduğundan ve yapının tamamı göz alıcı mermerlerden yapıldığından dolayı oldukça görkemli görünür. Bazı kalıntıları Berlin gibi büyük ve önemli olan şehirlerde sergilenen Magnesia Ören Yeri, oldukça etkileyici olan çeşitli yapılara sahiptir.

Magnesia Ören yeri, oldukça esnek ziyaret saatlerine sahiptir. Yaz aylarında 09.00 ve 18.30 saatleri arasında açıktır. Bu saatler cumartesi ve pazar günleri için de geçerlilik gösterir. Kış aylarında ise 08.30 ve 17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. Hafta sonları da bu saat aralığında herhangi bir değişiklik olmaz. Aynı saatlerde ziyaret edebilirsiniz.

Magnesia Ören Yeri’nin ziyaretçileri için oldukça avantajlı bilet imkanları vardır. Biletler 65 yaş üstü ve 0-18 yaş aralığına sahip olan kişiler için ücretsizdir. Müze 0-8 yaş aralığında olan yabancı uyruklu olan çocuklar için de ücret istemez. Aynı zamanda da sanat tarihi, müzecilik ve arkeoloji bölümlerinde eğitim gören üniversiteli öğrenciler için de ücretsizdir.

Magnesia
Magnesia
Magnesia

Anıt Ağaç

Anıt Agaç

Aydın ilinde yaklaşık olarak 20’ye yakın ve birden fazla türe sahip olan, anıt ağaç çeşitlerinin bulunduğu söylenir. Bu devasa ağaçlardan bazıları yaklaşık olarak bin yılı aşan yaşlara sahiptir. Bundan dolayı da bu ağaçlar, oldukça ilgi ile karşılaşırlar. Ağaçları ziyaret eden çoğu kişiye göre oldukça heybetli olan ağaçlar, başta doğa sevgisi olmak üzere vatan ve ulus sevgisi gibi birtakım duyguları harekete geçirdiğini söyler.

Bu ağaçlar, Aydın ilinin pek çok yerinde sayıca orantısız dağılır. Aydın Germencik’te ise bir ağaç bulunur. Bu ağaç yaklaşık olarak 800 yaşındadır ve Selatin Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. İstediğiniz zaman yaklaşık 800 yaşına tekabül eden ve oldukça görkemli olan ağacı ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version