Kadıköy’de Gezilecek 4 Yer

Kadıköy İstanbul’da gezilecek yerler. 3 müze ve Barış Manço evini ziyaret edebilirsiniz. Kadıköy özellikle sahiliyle çok güzeldir. Caddebostan sahili popüler yürüyüş alanlarından biridir.

Kadıköy İstanbul’un en seçkin ilçelerinden biridir ve gezip görülmesi gereken birçok önemli yeri vardır. Özellikle boğaz kıyısında bir ilçe olmasından dolayı sahil kesiminde yürüyüş yapmak veya gelişmiş caddelerinde zaman geçirmek ilk akıllara gelen aktivitelerdir.

Eğer Kadıköy’ü yakından tanımak ve gezip görülecek yerleri hakkında bilgi almak istiyorsanız o zaman Kadıköy’de görülmesi gereken yerler, Kadıköy’de gezilecek yerler veya buna benzer sorularınıza yanıt almak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz;

Kadıköy İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul Oyuncak Müzesi: Eski dönemler de oyuncak dükkânı olarak hizmet veren ve şu an içinde bazıları 200 yıllık olan oyuncakların sergilendiği bu müze sizi çocukluğunuza götürecektir. Her zevke hitap oyuncakların özenle düzenlenip sergilendiği müzeyi hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin ziyaret edebilirsiniz. Müze içinde nefes alıp bir şeyler içebileceğiniz bir kafe olması da size büyük avantaj sağlayacaktır.

İstanbul Oyuncak Müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi

Barış Manço Evi: Ülkemizin en çok sevilen sanatçılarından biri olan Barış Manço’nun yaşadığı ve şu an kişisel eşyalarının sergilendiği bir müzeye dönüştürülen evini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kadıköy’ün moda semtinde yer alan bu evde sanatçının bal mumu heykelinden yaşamı boyunca kullandığı eşyalara kadar birçok ürüne rastlayabilirsiniz. Bu sebeple Kadıköy’de görülmesi gerekenler listeniz de mutlaka bu noktada yer almalıdır.

Barış Manço Evi istanbul
Barış Manço Evi kadıköy

Kazım Karabekir Paşa Müzesi: Sadece salı, perşembe ve cumartesi günleri açık olan müzeye girdiğiniz zaman kendinizi bir anda kurtuluş savaşı günlerinde hissediyorsunuz. Kazım Karabekir Paşa’nın kişisel eşyalarının sergilendiği bu müzede kendisinin okuduğu kitaplar, aldığı notlar, resimler ve aynı zamanda ile üyelerine ait olan eşyalar sergilenmektedir. Kadıköy gezi planlarınıza bu müzeyi de ekleyerek keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Kazım Karabekir Paşa Müzesi
Kazım Karabekir Paşa Müzesi

Müze Gazhane: Gelişmiş bir kültür kompleksi olan ve aynı zamanda bilim, iklim veya karikatür sergilerin yer aldığı bu yapıyı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Özellikle boş zamanlarınızı değerlendirmek ve aynı zamanda sevdikleriniz ile birlikte olmak için en ideal noktalardan biridir. Kadıköy’de gezilmesi gerekenler hakkında yapacağınız araştırmalar da karşınıza en çok çıkacak seçeneklerden biri olan müze gazhane geniş bir alana yayılan modern bir yapıya sahip olduğu için zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Müze Gazhane
Müze Gazhane
Müze Gazhane
Exit mobile version