Kaş’ta Plajlar ve Gezilecek Yerler – 17 En İyi Yer

Antalya’nın Kaş ilçesi doğası, plajları ve gezilecek yerleriyle Akdeniz’de turistik yerlerden biridir. Plajlar ve doğası dışında tarihi yapıları ile kültür gezisi yapmak isteyen turistleri de kendine çekmektedir. Kaş’ta özellikle romantik tatil arayan veya balayı çiftleri için konaklama seçenekleri bulunmaktadır.

Kaş Hakkında Detaylar

Kaş’ta yapılacak şeyler arıyorsanız, başta Patara antik kenti olmak tarihi yerleri gezebilirsiniz. Plaj arıyorsanız, Kaputaş ve Patara plajlarında yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapılacak farklı aktiviteler arıyorsanız, sualtı dünyasını keşfedebilirsiniz. Kaş dalış için tercih edilen yerlerden biridir. Dalış eğitimi almak isterseniz Kaş’ta bir saat gibi kısa bir sürede dalış eğitimi alabilirsiniz. Tekne turlarıyla Kaş ile Demre arasındaki koyları görebilirsiniz. Macera seviyorsanız yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Kaş: Antalya’da yamaç paraşütü için tavsiye edilen 3 yerden biridir.

Andifli Kaş ilçesindeki mahallelerden biridir ve Kaş’ın merkezidir. Alışveriş yapmak istiyorsanız Andifli’de seçenek çoktur. Eğlence mekanları arıyorsanız yine Andifli’de çok sayıda eğlence mekanı bulunmaktadır.

Kaş yakınlarında gezilecek yerler arıyorsanız, yaklaşık 40 Km uzaklıktaki Demre’de gezmeye gidebilirsiniz. Demre’de Myra antik kenti ve St. Nicholas Kilisesi gibi en iyi yerleri gezebilirsiniz.

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Kaş’a yaklaşık 60 Km uzaklıktadır. Seydikemer’de Türkiye’nin en iyi kanyonlarından biri olan Saklıkent kanyonunu ziyaret edebilirsiniz.

Kaş’ta Gezilecek Tarihi Yerler

Xanthos Antik Kenti: Antalya Kaş ilçesinde Kınık köyünde olan bir antik kenttir. Kaş yoluna 70 kilometre kadar uzaklıkta olan Xanthos Antik Kenti, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış önemli bir mekândır. Tarihinde en çok acı olan kent olarak da bilinen Xanthos Antik Kenti, birçok mezar ve anıtlara da ev sahipliği yapmaktadır. Fethiye’ye 46 kilometre uzaklıktadır. Kentte tarihi kazılar yapılmaktadır ve bu kazılarda çok eski zamanlara dayalı kalıntılara rastlanılmıştır. Kaş ve Fethiye otobüsleri ile Xanthos Antik Kent’e ulaşım sağlanabilmektedir.

Xanthos Antik Kent

Patara Antik Kenti: Kaş ilçesinde Kalkan beldesinde olan eski bir tarihi mekândır. Muğla sınırlarına da giren Patara Antik Kenti, restore edilerek yeni haliyle ziyaretçilere açılmıştır. Noel Baba diye bilinen Saint Nicholas’ın Patara’lı olduğu da tarihi bilgiler arasındadır. Likya dilinde Pttara olarak bilinen yerdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2020 yılını Patara Yılı olarak ilan etmiştir. Özel bir yer olan ve kazı çalışmalarına ev sahipliği yapan Patara Antik Kenti’nde birçok kalıntı bulunmuştur. Alanda devam eden kazı çalışmalarına da şahitlik ederek tarihin kokusunu hissedebilirsiniz.

Patara Antik Kenti

Likya Kaya Mezarları: tarihi anıtları seven ziyaretçiler için idealdir. Antalya Kaş ilçesinde yer alan Likya Kaya Mezarları, eşsiz görünümleri ile tüm gelen kişileri etkilemektedir. Kayalar, insan eliyle oyularak mezar haline getirilmiştir. Soylu kişilerin mezarı olarak kullanılan bu yerler, tarihi açıdan da büyük öneme sahiptirler. Köklü tarihe sahip mezarlar, görkemli görünümleri ile günümüze kadar gelmişlerdir. Likya Medeniyeti inanışında mezarların yüksek yerlere yapılması, soyluluk belirtisiydi. İhtişamlı bir görünüm ve yükseğe yapılan bu mezarlar soylular için özel yapılırdı. Likya Kaya Mezarlarını mutlaka görmelisiniz.

Likya Kaya Mezarları

Kral Mezarı, Aslanlı Lahit veya Anıt Mezar olarak da isimlendirilen, popüler bir tarihi mekândır. Uzun Çarşı Caddesindeki Kral Mezarı, görkemli yapısıyla ziyaretçilerini adeta büyülemektedir. Anıt, tek bir bloktan oluşmuştur. Kral Mezarı üzerinde 8 satırlık bir kitabe vardır. Likya dilinde yazılmış bu kitabe, birçok kaynakta da anlatılmaktadır. 3 bölümden oluşan bir lahittir. M. Ö. 4. yüzyıla ait olan bu eseri görmeyi ihmal etmeyin, mezarın ihtişamlı yapısı ve üzerindeki kabartmalardan çok etkileneceksiniz. Kitabesi okunamamıştır ve içerisinde sırları barındırmaktadır. Unutamayacağınız tarihi bir yapı olacak.

Kral Mezarı

Antiphellos Antik Kenti, bazı kaynaklarda Meryemlik ya da Nisa şeklinde geçmektedir. Habesa, Habesos isimleriyle Likya dilinde anılan Antiphellos, kayalık ve eski bir yerleşim yeri olan antik bir kenttir. Antiphellos, sikkeleri ile tanınmaktadır. Taş işçilikleri Antiphellos Antik Kent’te kendini çok iyi bir biçimde göstermektedir. Tiyatro yapısı muhteşemdir, Antalya gezinizde göreceğiniz yerler listesine mutlaka eklemeniz gereken bir yerdir. Tarihi yapılara ve mekânlara, tarihin her anına ilgi duyuyorsanız, antik kenti görmeyi ihmal etmemelisiniz.

Antiphellos Antik Kenti

Sebeda Antik Yer: Bayındır Liman adıyla da bilinmektedir. Antalya’da Kaş ilçesinin güneyinde yer alan Sebeda Antik Yer, arkeolojik bir yerleşimdir. Antalya Kaş ilçesine gezmeye, seyahat etmeye ve dinlenmeye gelecek olanlar gezi listelerine ekleyecekleri yerlere bu antik yerleşimi de eklemelidirler. Antik Yunan ve Likya kültürlerine ait bir tarihi yerleşim olan Sebeda Antik Yer, konumu açısından da bir liman yerleşimidir. Antalya seyahatinizde birçok tarihi yeri ve popüler mekânı gezdiyseniz ve daha çok eski yerleşim görmek istiyorum diyorsanız mekânı mutlaka görmelisiniz.

Sebeda Antik Yer

Antalya Kaş Plajlar ve Koylar

Patara Plajı: Türkiye’nin en güzel 15 plajından biridir. Antalya’daki bazı plajlara yakın mesafede bulunmaktadır. Eski Yeşilçam filmlerindeki çöl sahneleri, Patara Plajı’nda çekilmiştir. Uzun, geniş bir plaj olması, filmlere ev sahipliği yapması, berrak suyu ile yüzülecek bir mekân olması ve harika manzarasıyla Patara Plajı’na uğramanız için birçok neden vardır. Patara Plajı en güzel ve yüzmenin en keyifli olduğu plajlardan biridir. Plaja yakın birçok konaklama yeri de şehirde bulunmaktadır. Dalgalı deniziyle Caretta Caretta kaplumbağalarıyla uzun plajı ve konaklama yerleri ile Patara Plajı sizleri bekliyor.

Patara Plajı

Kalkan Halk Plajı: mavi ve beyazın mükemmel uyumunun olduğu, Türkiye’deki saklı cennet köşelerinden bir yer olarak nitelendirilir. Denizin tuzlu kokusu çok hoştur. Kumsalı ile adeta bir cennet havası taşıyan Kalkan Halk Plajı, Caretta Carettaları ile de meşhurdur. Antalya’da bulunan Kalkan Halk Plajı; Kaş’a 27 kilometre, Fethiye’ye 80 kilometre, Antalya’ya 210 kilometre, Muğla’ya 190 kilometre mesafelik uzaklıktadır. Kalkan Halk Plajı’na özel araçla, taksiyle veya otobüs ile de gidebilirsiniz. Antalya gezinize Kalkan Halk Plajı’nı mutlaka ekleyin ve seyahatinizi dolu dolu yaşayın.

Kalkan Halk Plajı

Kaputaş Plajı: muhteşem deniz manzarasıyla geniş konaklama imkânlarıyla seyahatinizde mutlaka yer alması gereken bir yerdir. Kaş ile Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı, turkuaz rengi deniziyle sizleri adeta büyüleyecek. Fotoğraf çekebilir, manzarayı yukarıdan seyredebilir, suyun tadını da çıkarabilirsiniz. Giriş ücretsizdir ancak hizmetler için belli bir miktar ücret ödemeniz gerekmektedir. Kaputaş Plajı için özel minibüsler vardır, ulaşımı kolayca sağlayabilirsiniz. Özel araç ile de plaja gelebilirsiniz. Kum ve çakıl taşlarının karışık bulunduğu sahilde, turkuaz mavisi rengindeki temiz deniziyle yüzerek eğlencenin tadını çıkartın.

Kaputaş Plajı

Seyrek Çakıl Plajı: dalgalı denizi ile ve çakıllı yapısıyla ziyaretçilerini bekliyor. Her yıl Antalya’daki Seyrek Çakıl Plajı’na binlerce ziyaretçi gelmektedir. Doğal güzelliği ile adeta şirin bir plaj yeri olan Seyrek Çakıl Plajı, hafta sonları daha kalabalık olmaktadır. Turkuaz mavisi suyu ile göz kamaştırıcı güzelliğe sahip olan plajda iyi yüzme biliyorsanız yüzmeniz önerilmektedir. Suyun aniden derinleşme özelliğinden dolayı çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken bir yerdir. Taşlı yapısından dolayı Seyrek Çakıl Plajı’nda deniz ayakkabısı kullanırsanız daha iyi olacaktır, daha rahat vakit geçirebilirsiniz.

Seyrek Çakıl Plajı

Akçagerme Plajı: küçük çocuklu aileler için ideal bir yerdir. Yüzmeyi çok iyi bilmeyen kişiler ve çocuklu aileler için önerilebilecek bir plajdır. Kaş merkeze 4 kilometrelik mesafededir. Mavi bayraklı bir plajdır. Yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir plajdır çünkü birçok özellik ziyaretçilere sunulmaktadır. Plaj voleybolu, tenis kortları, kafeler, özel duş alanları, çocuk parkları gibi özelliklerin hepsini plajda bulabilir, rahat ve eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Lokantada yemek yiyebilir veya piknik de yapabilirsiniz. Akçagerme Plajı manzarası eşliğinde yiyeceğiniz yemeği hiç unutamayacaksınız.

Akçagerme Plajı

İnceboğaz Çınar Beach: açık denize bakmaktadır ve çocuklu aileler için ideal bir plajdır. Doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen İnceboğaz Çınar Beach, şehre olan yakın mesafesi nedeniyle de en çok tercih edilen plajlar arasına girmiştir. Manzaranın keyfini sonuna kadar yaşayın ve yüzün, yemek arası verin. Birçok işletme, mekânda ziyaretçilere hizmet vermektedir. Adalar manzarasına sahip olan plajda, denizin keyfini ve eğlencesini sonuna kadar yaşayın. Plaja giriş ücretsizdir, ancak hizmetler için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

İnceboğaz Çınar Beach

Kaş Belediyesi Halk Plajı: geniş ve temiz olan, bakımı yapılan bir mekândır. Kafeler, restoranlar, çocuk parkları ile ziyaretçilerine her türlü olanağı sunan bir halk plajıdır. Şemsiye ve şezlonglar için belli bir fiyat ödemektesiniz. Plajda güneşlenin, yemek arası verin, çocuk parkında çocuklarınızı eğlendirin, kum ve çimin doyasıya tadını çıkartın. Geniş otoparkı ile de Kaş Belediyesi Halk Plajı, en çok tercih edilen plajlardan biridir. Minibüs veya taksi ile de plaja ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Kaş Belediyesi Halk Plajı

Hidayet Koyu Plajı: Kaş ilçesinin en güzel koylarından birine sahiptir ve çok meşhur bir mekândır.  Merkeze 3 kilometrelik bir mesafede yer alan Hidayet Koyu Plajı, masmavi deniziyle sizleri bekliyor. Bambaşka bir deniz dünyası ile karşılaşmak, tatilinize farklı bir heyecan katmak isterseniz, deniz gözlüğünüzü takarak suyun derinlerine dalmalı, bu muhteşem deneyimi yaşamalısınız. Harika denizaltı dünyasıyla, ihtişamlı manzarasıyla, heyecan veren atmosferiyle, büyüleyici masmavi sularıyla Hidayet Koyu Plajı’na mutlaka gelmeli, seyahatinize bu plajı kesinlikle eklemelisiniz.

Hidayet Koyu Plajı

Büyükçakıl Plajı: muhteşem bir doğa harikasıdır. Merkeze 17 kilometrelik mesafededir. Tertemiz, berrak deniz suyuyla, muhteşem doğasıyla Büyükçakıl Plajı ziyaretçilerini beklemektedir. Eğleneceğiniz ve ruhunuzu dinlendireceğiniz muhteşem bir tatil sizleri Büyükçakıl Plajı’nda bekliyor. Ruhunuzu yenileyecek, turkuaz rengi suyuyla plajda adeta yenilenecek, içsel bir rahatlama yaşayacaksınız. Tüm yılın stresini atmak ve rahatlamak, dinlenmek ve eğlenmek istiyorsanız Büyükçakıl Plajı tam size göredir. Serinleyin ve denizin keyfini çıkartın. Yemek için ara vereceğiniz birçok işletme de plajda mevcuttur.

Büyükçakıl Plajı

Patara Kum Tepeleri

Patara Kum Tepeleri:  gezi planınıza mutlaka eklemeniz gereken bir doğal güzelliktir. Patara Plajı alanına yakındır. Muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapan Patara Kum Tepeleri, bir çölü andırmaktadır. Tepelerdeki kumların rüzgârın durumuna göre şekillenmesine tanıklık edeceğiniz bu destansı güzelliğe sahip alanda hatıra fotoğrafı da çektirmeyi sakın unutmayın.

Turistlerin Antalya Kaş’ta en çok ziyaret ettikleri yerdir. Her yıl milyonlarca kişinin Patara kum tepeleri uğradığını belirtmek gerekir. Gün batımı manzarasıyla eşsiz güzelliğe sahip Patara Kum Tepelerini seyahatinize dâhil etmeyi sakın ihmal etmeyin.

Patara Kum Tepeleri

Kaş Panorama (Seyirlik)

Kaş Panorama (Seyirlik): manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyecek bir yerdir. Antalya seyahati yapacak olanlara en çok tavsiye edilen yer Kaş Panorama (Seyirlik) alanıdır. Mola verin, dinlenin, fotoğraf çekilin, muhteşem manzarayla ruhunuzu dinlendirin. Kayalık mekânlarda çocuklu aileler dikkat etmelidir. Gün batımını izleyecekler harika ve büyüleyici bir manzaraya hazır olsunlar ve bol bol fotoğraf ile o anı ölümsüzleştirsinler. Şehri tanımanızı sağlayacak bu alana mutlaka gelin, Kaş Panorama izleme yerinden tüm şehrin etkileyici manzarasına şahitlik edin.

Kas Panorama Seyirlik
Exit mobile version