Kumluca Plajları ve Gezilecek 2 Yer

Kumluca Antalya gezilecek yerler, yapılacak en iyi şeyler. Kumluca ilçesi Suluada ve Adrasan sahili bilinen yerleridir. Burada tekne turları yapılır ve birçok koyu ve Suluda gezebilirsiniz. Kumluca denizde yüzmek için seçenek çoktur. Burada plajlar çok güzeldir özellikle Suluada. Kumluca Antalya şehir merkezine yaklaşık 90 km mesafededir.

Turizm konusunda en çok tercih edilen yerlerden biri olduğu için doğal olarak her kesime hitap eden farklı turizm tesislerine ev sahipliği yapmaktadır. Kumluca’nın doğal güzellikleri, Kumluca’da görülmesi gereken yerler veya Kumluca gezilecek yerler gibi başlıklar ile araştırmalar yaptığınız zaman siz de bu ilçenin size birçok seçene sunduğunu görebilirsiniz.

Kumluca Antalya’da Gezilecek Yerler

Rhodiapolis Antik Kenti: İçinde eski dönemlerden kalma birçok önemli yapının yer aldığı bu antik kent halen antik kazıların devam etmesi ile büyümeye devam etmektedir. Şehre giden kişilerin özellikle tarihe ilgileri olan kişilerin kesinlikle görmesi gereken yerlerden biridir. Kentin bazı bölümleri zaman içinde restore edilmiş ve orijinaline yakın bir şekilde korunmuş. Ancak genel olarak eski ve yıpranmış bir hali var. İlçeye hakim bir tepede olması ve aynı zamanda tarihi önemi sebebi ile sizin içinde Kumluca’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir.

Rhodiapolis Antik Kenti

Papaz İskelesi: Deniz kenarında olmak ve aynı zamanda ormanlık bir alan içinde piknik yaparak temiz hava almak istediğinizde sizin için en doğru adreslerden biridir. Hatta bu alanda kamp yaparak sıcak yaz gecelerini serin bir şekilde geçirebilirsiniz. İçinde duş, tuvalet, temiz su veya oturma alanları gibi sosyal olanakların da yer alması sebebi ile konforlu bir şekilde konaklayabilirsiniz. İlçenin en güzel ve en sessiz yerlerinden biri olmasından dolayı sizde kendinize zaman ayırmak istediğinizde mutlaka bu bölgeyi ziyaret etmelisiniz.

Papaz İskelesi

Gelidonya Feneri: Eğer yürüyüş yapmaktan keyif alıyorsanız ve aynı zamanda bu yürüyüş sırasında hem manzaranın hem de temiz havanın keyfini çıkarmak istiyorsanız o zaman mutlaka bu bölgeyi de ziyaret etmelisiniz. Sağlı sollu muhteşem manzaraların keyfini çıkarıp sonunda da manzarası ile ünlü Gelidonya fenerine ulaşabilirsiniz. Özellikle sonunda karşınıza çıkacak manzara çektiğiniz zorluğa ve yorgunluğa değecektir. Bu sebeple Kumluca gezi listenizde mutlaka olması gereken yerlerin başında olması gereken bir yerdir.

Gelidonya Feneri

Suluada: Özellikle tur teknelerinin en uğrak adreslerinden biri olarak bilinen bu muhteşem doğal güzellik kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biridir. Dik yapıdaki kayalıklardan oluşan bu küçük ada da iki farklı kumsal yer alır.

Hem suyun temizliği hem de dalış meraklıları için uygun bir konum olmasından dolayı her zaman kalabalık bir adrestir. Her yerde rastlayacağınız bir doğal güzellik olmamasından dolayı eğer elinize fırsat geçerse mutlaka bu adresi de görmek için gerekli zamanı ayırmalısınız.

Suluada tekne turları Kumluca plajından yapılmaktadır. Suluada Türkiye’nin maldivleri olarak bilinir.

Suluada

Adrasan Koyu: Birçok kişiye göre Antalya’nın en güzel ve aynı zamanda en görülesi yerlerinden biridir. Muhteşem bir sahilde hem denizin hem de güneşin tadını çıkarmak isteyen kişilerin en uğrak adreslerinden biridir. Yaklaşık 2 km uzunluğunda bir kumsala sahip olması, sahil boyunca birçok otel ve pansiyon olması, yürüyüş yolları, restoranlar veya farklı etkinlik yerleri olması da bu güzel koyu her zaman için özel kılmaktadır.

Eğer sizde doğal güzellikler içinde keyifli zaman geçirmek isterseniz o zaman mutlaka Kumluca’nın doğal güzellikleri arasında en önemlisi olarak gösterilen bu muhteşem koyu görmek için kendinize fırsat yaratmalısınız.

Adrasan Koyu

Adrasan Sahil: Çarşaf gibi bir deniz, muhteşem orman manzaraları ve aynı zamanda kumdan oluşan harika bir sahil için tercih edeceğiniz en doğru yerlerden biridir. Tur teknelerinin de en çok uğradıkları yerlerden biri olması sebebi ile genellikle kalabalık bir yerdir.

Sadece Kumluca’nın değil aynı zamanda Türkiye’de en güzel sahillerinden biri olarak bilindiği için bu güzel sahil hakkında birçok farklı kaynaktan bilgi alabilirsiniz. Keyifli zaman geçirip denize doymak istediğinizde Kumluca’nın en güzel yerlerinden biri olduğu için sizde bu sahili seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

Adrasan Plaj

Porto Ceneviz Koyu: Karadan ulaşmak çok zor ve sıkıntılı olabildiği için tur tekneleri ile gitmeniz gereken koylardan biridir. Buraya giden kişilerin yaptıkları ilk yorumlardan biri genellikle saklı cennet veya cennetten bir köşe olur. Gerçekten de doğal güzelliği ve sakinliği ile insanların hayran kaldıkları bu koy dünyanın da en ünlü koylarından biridir. Özellikle caretta caretta kaplumbağalarının yakından görmek isteyen kişileri için en doğru adreslerden biridir.

Temizliği ile su altı çekimi veya dalış yapmak isteyen kişiler için en ideal yerlerden biri olarak gösterilen bu koy Akdeniz bölgesinin en korunaklı ve en denizci dostu koylarından biri olarak gösterilir.

Porto Ceneviz Koyu

Sahip olduğu doğal güzellikleri ile insanlara unutulmaz anlar yaşatan Kumluca sizi de mutlaka kendine hayran bırakacaktır. Bu sebeple Kumluca’nın en güzel yerleri nerelerdir, Kumluca’da nereye gitmeliyim veya Kumluca’da nasıl zaman geçirebilirim gibi soruların yanıtlarını bulmadan kesinlikle bir gezi planı yapmamalısınız.

Kumluca Hakkında Detaylar

Antalya şehir merkezine yaklaşık 98 Km uzaklıktaki Kumluca, doğası ve plajlarıyla tatil için tercih edilen yerlerden biridir. Kumluca’nın en güzel yerleri, Adrasan ve Olympos gibi yerlerdir. Bunun dışında Suluada adası da Kumluca sınırları içinde yer almaktadır. Suluada Türkiye’nin maldivleri olarak isimlendirilen yerlerden biridir ve adaya tekne turları ile ulaşılmaktadır.

Kumluca, Antalya’nın diğer tatil beldelerine göre kalabalık değildir. Bu yüzden sakin ve doğa ile içe tatil yapmak isterseniz Kumluca’yı tercih edebilirsiniz. Doğası çok güzel olduğu için çevrede çok güzel yürüyüş alanları da bulunmaktadır. Daha uzun yürüyüşleri seviyorsanız Kumluca, Likya yoluna çok yakındır.

Antalya’nın birçok plajında olduğu gibi Kumluca plajlarında da yapılacak aktiviteler bulunmaktadır. Örneğin Deniz paraşütü. Daha sakin aktiviteleri seviyorsanız tekne gezilerine katılabilirsiniz. Çevredeki plajlar ve koyların yanı sıra Demre’yede turlar düzenlenmektedir.

Kumluca’ya yakın konumda gezilecek yerler ise: Finike ve Kemer’dir.

Exit mobile version