Nilüfer Gölyazı Sahili

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan Gölyazı Sahili huzur dolu bir kasabadır. Gölyazı kasabası gölün ortasında kurulan küçük adacık şekliyle Bursa’nın nadide yerlerinden biridir. Yaklaşık Milat’tan önce altıncı yüzyılda bir köprü ile adaya bağlanan yol, kasabayı karaya bağlar. Rum nüfusun ağırlıklı olduğu kasaba Selanik göçlerinde Rumların buraya yerleşmesi ile başlamıştır.

Unutulmayacak Tekne Turları Gölyazı Sahilde

Gölyazı Sahili tekne turları ve yeşilliğin içinde huzurla vakit geçirip sevdiklerinizle unutulmayacak anlar yaşayacağınız alanlardan biridir. Çevrede market ya da büfe rahatlıkla bulabileceğiniz Gölyazı sahilinde balıkçılık sıkça yapılan aktivitelerden biridir. Gölyazı’ya gittiğinizde mutlaka tekne turu yaparak doğayı daha eşsiz şekilde gözlemleyebilirsiniz. Günübirlik tekne turlarıyla Gölyazı bölgesinde şehirden uzak sessiz ve sakin kafa dinleyebilirsiniz.

Gölyazı Sahili
Gölyazı Sahili

Sakin ve Sessiz Gölyazı Sahili

Ağırlıklı olarak teknelerin kapladığı bölge Gölyazı sahil bandında doğayla iç içe olmanıza yardımcıdır. Yüzmekten daha çok piknik veya kamp için tercih edilebilecek sahil bölgesi ayrıca balıkçılık faaliyetlerinde de tercih edilebilir. Zengin balık çeşitleri ile oldukça lezzetli olan balıklar sahil kenarında yakacağınız mangalda pişirilir. Huzur ve sakinliği arayanların yeri olan Gölyazı sahili Nilüfer ilçesinin sıkça ziyaret edilen bölgesidir.

Gölyazı Sahilde Yapılacaklar

Kamp yapmak için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmaz ve yiyecek, içecek ile diğer ihtiyaçlarınızı çevredeki özel işletmelerden sağlayabilirsiniz. Gölyazı sahilinde çevrede konaklayabileceğiniz pansiyonlar günübirlik turlar da tercih edilebilir. Kamp ateşi ve piknik yapmak sahil çevresinde serbesttir. Sahile giriş ücreti bulunmaz.

Exit mobile version