İzmir Selçuk Gezilecek Yerler

İzmir Selçuk’ta yapılacak şeyler, gezilecek tarihi yerler.  Selçuk ilçesi her köşesi buram buram tarih kokan ve bu sebeple sadece yerli değil aynı zamanda yabancı turistlerin de en çok ilgi gösterdikleri yerlerden biridir. Geçmişte birçok farklı medeniyete eve sahipliği yapan bu bölge de yer alan antik kent, heykeller, kale duvarları veya buna benzer kalıntıları gördüğünüz de sizde ne kadar önemli bir konumda olduğunu anlayabilirsiniz.

İzmir Selçuk’ta Yapılacak Şeyler

Selçuk’ta görülmesi gereken yerler veya Selçuk’ta gezilmesi gereken yerler hakkında bir araştırma yapmadan kesinlikle bu ilçe de bir gezi planı yapmamalısınız. Selçuk ilçesinde görmeniz gereken en önemli yerler kısaca şunlardır;

Meryemana Evi

Her zaman yoğun bir şekilde ilgi çeken ve özellikle yaz aylarında çok kalabalık bir mekân haline gelen bu yer kesinlikle görülmesi gereken en önemli tarihi yapılardan biridir. Hz. İsa’nın ölümünden sonra Meryem Ana’nın şapele çevrilmiş olduğu eski evi olarak bilinir. Her ne kadar bu durum bir rivayet olsa da Hristiyanlar için bu ev artık bir hac noktası olarak kabul edilir. Bu sebeple her zaman kalabalık ve aynı zamanda hareketli bir yerdir.

Meryem Ana Evi

Meryem Ana Tabiat Parkı

Eğer Meryem Ana’nın evini ziyaret etmek için bölgeye giderseniz o zaman bu parkı da mutlaka görmelisiniz. Muhteşem bir orman içinde son derece sessiz ve huzurlu bir ortam olmasından dolayı park içinde çok keyifli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz. Selçuk gezilerin de uğramak gereken en önemli yerlerden biri olduğu için siz de bu alanı mutlaka gezi listeniz de en üst sıralara eklemelisiniz.

Meryem Ana Tabiat Parkı

Meryem Ana Heykeli

Heybetli bir şekilde gelenleri karşılayan bu heykel Meryem Ana’nın evinin yolunda yer alır. Eski dönemler de bir grup din adamının arayışlarından sonra bulunan ve ortaya çıkarılan bu heykel bölgeye giden kişilerin mutlaka görmeleri gereken özel bir yapıdır. Bu sebeple Selçuk’ta mutlaka görülmesi gereken yapılar içinde akıllara ilk gelen seçeneklerden biridir.

Meryem Ana Heykeli

Efes Antik Kenti

Sadece ülkemizin değil aynı zamanda dünyanın da en önemli antik kentlerinden biridir. İçinde roma ve yunan tapınaklarının da yer aldığı bu alan çok büyük bir alana yayılmıştır. Bu sebeple bölgeye yapacağınız ziyaretler de uzun zaman ayırmak zorunda kalabilirsiniz. Kent içinde birçok antik yapı halen tamamen veya kısmen ayakta kaldığı için gördükleriniz siz hem şaşkınlık içinde bırakacak hem de o dönem hakkında az da olsa fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

Efes Antik Kenti

Meryem Kilisesi

Çok büyük bir arkeolojik çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkan bu yapı yüzlerce yıl önce inşa edilmiş olmasına rağmen halen duvarları ve aynı zamanda sütunları ayakta kalmıştır. O dönemin gösterişli mimari anlayışını tam olarak yansıtan bu yapı Selçuk gezileriniz de mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. Her ne kadar günümüze kadar çok az bir parçası gelmiş olsa da yine de tarihe ilgisi olan herkes gibi siz de bu alanı görmelisiniz.

Meryem Kilisesi

Yedi Uyurlar Mağarası – Selçuk

Çok özel bir hikâyesi olan ve her zaman için insanların en uğrak adreslerinden biri olan bu mağara ve çevresi çok önemli bir tarihi yerdir. Zaman içinde yaşanan doğal afetler veya define arayıcıları sebebi ile hasar almış olsa da yine de tarih içinde sahip olduğu konum sebebi ile insanların görmek için listelerine ekledikleri yerlerin başında gelir. Bu sebeple siz de Selçuk’ta görülmesi gereken yerler hakkında araştırma yaparken mutlaka bu bölge hakkında da araştırma yapmalısınız.

Yedi Uyurlar Mağarası – Selçuk

 Artemis Tapınağı

Antik dünyanın en eski yapılarından biri olarak bilinen ve aynı zamanda ülkemizde en çok ilgi çeken tarihi yapılardan biri olarak gösterilen bu tapınak sizin de mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. İçinde sadece bu tapınak değil aynı zamanda birçok farklı yapının da yer aldığı geniş bir alan olduğu için yapacağınız geziler de tahmin ettiğinizden daha uzun zaman harcamak zorunda kalabilirsiniz. Bu tapınağın bir dönem dünyanın yedi harikasından biri olduğu bilinmektedir.

Artemis Tapınağı

Efes Müzesi

Efes antik kentine giren herkesin mutlaka ziyaret etmeleri gereken yerlerden biri de Efes müzesidir. İçinde bölge de bulunan birçok farklı eser yer alır. Bu müzeye gittiğinizde hem bölgenin ne kadar önemli bir geçmişe sahip olduğunu anlayabilir hem de tüm bu eserleri yerinde inceleme olanağı bulabilirsiniz. Gün içinde çok uygun ücretler ile ziyaret edebileceğiniz bu müze kesinlikle Selçuk gezileriniz de dikkate almanız gereken yerlerden biridir.

Efes Müzesi

Selçuk Kalesi

İlçenin en güzel yerlerinden birine inşa edilmiş olan kale tüm ilçeye hakim bir tepede yer alır. Kale şu an ücretli bir şekilde girilebilen bir müze olarak hizmet vermektedir. Hem ulaşımın kolay olması hem de şehir manzarası sebebi ile mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. İçinde gezerken tarih boyunca orada yaşananları düşünebilir ve hayal edebilirsiniz.

Selçuk Kalesi

İsa Bey Camii

İlçenin bilinen en eski camilerinden biridir ve Selçuk ilçesi denince akıllara gelen ilk tarihi yapıdır. Caminin 1375 yılında Aydınoğlu İsa Bey tarafından yapıldığı bilinmektedir. İlçeye hakim olan bir tepede yer alan cami geniş bir alan yayılması ve aynı zamanda mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan bir yapıdır.

Döneminin en önemli eserlerinden biri olmasından dolayı dünyanın birçok yerinden turist çekmektedir. Geniş avlusu, kubbeleri ve iç mimarisi ile size unutulmaz anlar yaşatacak olan bu yapıyı sizin de mutlaka yakından görmeniz gerekir.

İsa Bey Camii

Aziz Yohannes Bazilikası

Bu tarihi ve görkemli yapı 1nci justinianus tarafından Aziz Yuhanna’nın Efes ile tarihi bağı nedeni ile inşa ettiği önemli bir yapıdır. Birçok kişi bu yapıyı görmeden Selçuk gezisine başlanmamasını ve burayı görmeden Selçuk tarihini anlamanın mümkün olmayacağını düşünürler. Bu sebeple siz de mutlaka Selçuk gezilerinize bu yapıdan başlamalı ve mümkünse bir rehber yardımcılığı ile en ince ayrıntıları dahi öğrenmeye çalışmalısınız.

Aziz Yohannes Bazilikası

Selçuk (Ayasuluk) Kalesi

Tarihte bu bölge de yer alan ilk yerleşim yeri olarak bilinen bölge de kurulan bu kale Artemis tapınağını da içinde barındırır. Konu olarak Selçuk ilçesine hakim bir tepede yer alan bu kale gün içinde rahat bir şekilde ziyaret edebileceğiniz bir yapıdır. Her köşesi ve her tuğlası ayrı bir tarihtir. Bu sebeple bu bölge de gezerken görmeniz ve incelemeniz gereken en önemli yerlerden biri olduğunu kesinlikle unutmamalısınız.

Selçuk (Ayasuluk) Kalesi

Pamucak Beach

İlçenin en güzel plajlarından biridir ve hem temizliği hem de doğal güzellikleri ile bilinir. Yaz aylarında deniz ve güneşin tadını çıkarmak isteyen kişiler için en ideal yerlerden biridir. Özellikle plaja yakın olan sulak bölgeler de yabani flamingoları görme şansı da yakalayabilirsiniz. Eğer Selçuk’ta gezilmesi veya görülmesi gereken yerler hakkında detaylı bilgiler almak isterseniz o zaman bu bilgiler ile yola çıkabilirsiniz.

Pamucak Beach
Exit mobile version