Şişli’de Gezilecek 3 Müze

Şişli ilçesi İstanbul’un en gelişmiş ilçelerinden biridir. Son derece modern yapılara ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Avrupa yakasında yer alan Şişli’de gezip görecek birçok yer vardır. Şehrin en lüks semtlerinden biri olmasından dolayı günün her saati hareketli bir yer olarak bilinir. Şişli’nin görülmesi gereken yerleri veya Şişli’de gezilecek yerler gibi konular hakkında daha çok bilgi edinebilmek için siz de aşağıdaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Şişli İstanbul’da Gezilecek 3 Müze

Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı:  Şişli’nin merkezinde yer alan ve ilçe de en çok ilgi çeken yapılardan biri olan bu müzede çok farklı çağlar da kullanılmış olan askeri eşyaların orijinalleri ile birebir imitasyonları sergilenmektedir. Üniformalardan zırhlara hatta silahlardan tablolara kadar birçok esere bu müzede ulaşabilirsiniz. Şişli’de görülmesi gereken yerler arasından en önemlilerden biridir.

Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı

Atatürk Müzesi: Atatürk’ün yaşamı boyunca kullandığı birçok kişisel eşyasının sergilendiği bu müzeyi dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Müze içinde sadece kişisel eşyaları değil aynı zamanda kazandığı madalyaları, tabloları ve aynı zamanda hayat hikâyesi hakkında bilgiler veren eserler yer almaktadır. Eğer Atatürk’ün yaşamına yakından tanıklık etmek isterseniz siz de bu müzeyi gezebilirsiniz.

Atatürk Müzesi

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi: 1453 ile 1923 yılları arasında Osmanlı dönemine ait askeri ve kültürel gelişime dair bir müzedir. Bu dönemler de yaşayan halkın kullandığı eşyalar, günlük yaşam tarzları ve özellikle askeri alanda yaşanan gelişmeler ile kullanılan askeri ekipmanlar hakkında da bilgiler alabileceğiniz eserleri yakından inceleyebilirsiniz. Şişli’de görülmesi gereken yerler arasından en önemlilerinden ve en çok önerilenlerden biri olduğu için siz de ilk fırsatta bu müzeyi ziyaret etmelisiniz.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi
Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi
Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi
Exit mobile version