Alanya’da En Güzel ve Popüler 2 Plaj

Alanya’da En Güzel ve Popüler 2 Plaj

Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarından biri olan Alanya, doğal güzellikleri ve sıcak iklimiyle yılda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Akdeniz’in berrak sularıyla çevrili bu bölgede, sahil şeridi boyunca birçok plaj bulunmaktadır.

Kleopatra Plajı

Alanya’nın merkezinde yer alan Kleopatra Plajı, her yıl yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Bu plaj, adını ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan almaktadır.

Kleopatra Plajı’na giriş ücretsizdir ve ziyaretçiler şezlong, plaj şemsiyesi gibi ihtiyaçlarını kiralayabilir veya satın alabilirler. Plajda her 50 metrede bir sahil büfeleri bulunmaktadır ve bu büfeler, hızla popülerlik kazanmaktadır. Bu noktalarda yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanabilmektedir.

Alanya merkezine yakın konumda bulunan Kleopatra Plajı, yaklaşık 2 kilometre uzunluğuyla bölgenin en ünlü plajlarından biridir. Altın renkli kumu ve berrak deniziyle göz kamaştıran plaj, aileler için de uygun bir seçenektir. Kleopatra Plajı’nın suyu çoğu zaman dalgasız ve son derece temizdir.

Damlataş Plajı

Alanya merkezine oldukça yakın konumda bulunan Damlataş Plajı, Damlataş Mağarası’nın hemen yanı başında yer almaktadır. Kleopatra Plajı ile aynı sahil şeridinde bulunan plaja yürüyerek ulaşmak mümkün.

Mavi bayraklı bir plaj olan Damlataş Plajı, bölgedeki diğer plajlara göre biraz dalgalıdır. Plajın bazı kısımları bir anda derinleşen bir yapıya sahiptir. Damlataş plajı çocuklu aileler için uygun bir plaj olsa da yine de dikkatli olmak gerekmektedir. Alanya’da çok sayıda plaj bulunmaktadır, Kleopatra ve Damlataş plajları bu plajlar arasında en popüler olanlarıdır.

Exit mobile version