Fethiye’de Çalış Plajı

Muğla’nın en çok rağbet gören alanlarından biri olan Fethiye’de bulunan Çalış Plajı, her yönüyle ziyaretçilerinden tam not almayı başarıyor. Konumu, imkanları, denizi, koyları ve manzarasıyla etkileyen bu plaj çoğu zaman ailelerin ilk tercihi oluyor. Belediyeye ait bir plaj olması, yani halka açık ve ücretsiz olması ilk tercih sebeplerinden biri Çalış Plajı için. Merkeze yakınlığı ve etrafındaki sosyal ortamlar çoğu plajdan daha ulaşılabilir yapıyor bu plajı. Denizi daima yüksek sıcaklıkta olan, berrak ve temiz bu plaj ayrıca birçok koya da ev sahipliği yapıyor. Plajın asıl yerlileri olan Caretta Caretta kaplumbağaları plajı daha da ekolojik bir hale getiriyor.

Gidip gören herkesin manzarasına hayran kaldığı Çalış Plajı uzunluğu ve büyüklüğüyle de göz doldurmayı başarıyor. Çalış Plajı denizinin her zaman sıcak olmasıyla da meşhurdur, yani denizi her mevsim sıcaktır ancak özellikle yaz mevsiminde rüzgarlı olması bu plajı daha da ferahlatıcı ve tercih edilebilir yapmaktadır. Ayrıca rüzgar sörfü gibi deniz sporları meraklıları bu plajdan eli boş dönmeyecektir. Çünkü Çalış Plajı bu tür sporlar için de gayet uygun bir ortama ve denize sahip.

Merkeze yakın konumu, ziyaretçilerini de oldukça bol imkanlarla karşılamayı başarıyor. Otel, butik otel, kiralık villa gibi birçok konaklama imkanı sağlıyor. Fakat bu konaklama çeşitlerini tercih etmek istemeyen, macera meraklısı turistleri ve ziyaretçileri içinse kampa uygun olması bir numaralı tercih haline getiriyor, Çalış Plajı’nı. Gerek etrafındaki koylar, gerekse büyüklüğü ve temizliği nedeniyle kamp için gerekli ortamı sağlıyor.

Misafirlerini denizi ve manzarasıyla doyurmakla yetinmeyen Çalış Plajı, oturup dinlenmek isteyenlere de çevresindeki restoran, kafe ve publar ile hizmet ediyor. Denizin keyfini çıkardıktan sonra bir şeyler içip serinlemek veya yemek için restoran veya kafelerden birine geçebilirsiniz. Alkollü mekan tercih edenler için ise publar bulunmaktadır.

Tamamen belediyeye ait olan ve hiçbir ücret ödemeden mükemmel bir hizmet alabileceğiniz bir halk plajı olan Çalış Plajı, Fethiye’ye gittiğinizde plaj seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Plaj dışında sahil şeridinde de çok güzel zaman geçirebilirsiniz.

Exit mobile version