Seydikemer Saklıkent Milli Parkı ve Letoon Kutsal Alanı

Muğla Seydikemer’de gezilecek yerler Saklıkent milli parkı kanyonu, Letoon kutsal alanı ve Saklıkent kanyonuna yakın konumdaki Gizlikent şelalesidir. Özellikle Saklıkent milli parkı Türkiye’de yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği popüler yerlerden biridir. Letoon Kutsal Alanı burası tarihe merakı olanların mutlaka gezmesi tarihi yerlerden biridir. Seydikemer ilçesinde gezilecek 3 yer dışında, Saklıkent milli parkı girişindeki restoran ve kafelerde dinlenebilirsiniz. Muğla Seydikemer ilçesi, burası Fethiye’ye yaklaşık 36 km mesafede.

Muğla Seydikemer Gezilecek 3 Yer

Saklıkent Milli Parkı:  Dünyanın en derin kanyonlarından biri olan ve ülkemizin en çok ilgi çeken doğal yapılarından biri olarak kabul edilen büyüleyici bir yerdir. Kanyonun uzunluğu yaklaşık 18 km. Kanyon içinde görülecek çok güzel yerler vardır, bu yüzden bazı insanlar burada saatlerce kanyon içinde yürüyorlar. Bölgeye yapacağınız ziyaretler de karşınıza çıkacak doğal oluşumlar sizi şaşkınlık içinde bırakacaktır. Hafif bir tempo ile akan suyun üzerinde yürüyerek sizi bekleyen güzellikleri tadını çıkarabilir ve dilediğiniz zaman mola verip huzur bulabilirsiniz. Birçok kişiye göre Seydikemer’de görülmesi gereken en önemli yer olarak gösterilmektedir.

Saklıkent Milli Parkı

Letoon Kutsal Alanı: Antalya – Kaş yolu üzerinde yer alan bu antik kent özellikle tarihe ilgileri olan kişilerin mutlaka görmeleri gereken yerlerden biridir. Çok zengin bir tarihe sahip olan bu bölgenin en önemli yapıları burada yer almaktadır.

Eski bir dini merkezin günümüze kadar gelen kalıntılarını yakından incelemek ve aynı zamanda bölgede yer alan eski kilise, tiyatro ve tapınaklar hakkında bilgiler almak isterseniz siz de dilediğiniz zaman bu antik kenti gezebilirsiniz. Seydikemer’de bunan tarihi yapılar nelerdir, Seydikemer’de neler yapılabilir veya Seydikemer’de nereleri gezmeliyim gibi sorularınıza yanıt alarak yapacağınız gezi planlarından sonra sizde güzel tatil beldesinde keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.

Letoon Kutsal Alanı Mugla Seydikemer
Letoon Kutsal Alanı Mugla Seydikemer

Gizlikent Şelalesi: Sadece su ve rüzgârdan sallanan yaprakların sesini duyabileceğiniz huzur dolu bir yer görmek isterseniz o zaman bu muhteşem şelale de aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Durmadan akan şelalenin çevresinde keyifli bir şekilde yürüyüş yapabilir veya konaklayarak zaman geçirebilirsiniz. Bunun yanında şelale çevresinde kurulan zepline veya macera parkında adrenalin dolu dakikalar yaşarken farklı yiyeceklerin yer aldığı restoranda kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz.

Gizlikent Şelalesi
Exit mobile version