Beyoğlu Gezilecek Yerler

Beyoğlu İstanbul, yapılacak en iyi şeyler, gezilecek 7 yer. Günün her saatinde hareketli olan Beyoğlu ilçesinde tarihi yapıları ve sokakları ile ünlüdür. Özellikle Galata kulesi yakınlarında görülmesi gereken çok güzel yerler vardır. Burada sokaklarda yürümek dahi keyiflidir.

Galata köprüsü altında birçok restoran bulunur özellikle insanlar buraya balık ekmek yemek için gelirler. Gezilecek yerler dışında Galata köprüsü civarı, Eminönü iskelesi yakınları çok güzeldir.

Beyoğlu İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan ve özellikle hareketli gece yaşamı ile ünlü olan bir ilçedir. 7/24 yaşayan bir bölge olması ve aynı zamanda oldukça geniş bir alana yayılmış olması ile bilinen bu ilçede gezip görmeniz gereken birçok farklı seçenek vardır.

Bu sebeple yapacağınız gezilerden önce mutlaka Beyoğlu’nda gezilmesi gereken yerler nerelerdir, veya Beyoğlu’nda nereleri görmek gerekir gibi sorulara yanıtlar bulup bu bilgilere göre bir gezi planı yapmalısınız.

Beyoğlu İstanbul’da Gezilecek En iyi 7 Yer

Galata Kulesi: İstanbul denince akıllara gelen ilk yapılardan biri olan bu kule 5nci yüzyılda bir zindan olarak inşa edilmiştir. Özellikle Hezarfen Ahmet Çelebi’nin yaptığı ilkel kanatlar ile uçmayı denemek için atladığı kule olarak bilinir. Şu an içinde yer alan restoranlarda yemeğinizi yiyebilir veya balkonlarında İstanbul’u ve boğazı kuşbakışı gözlemleyebilirsiniz.

Galata Kulesi

Galata Köprüsü: Her zaman hareketli bir yer olan galata köprüsü yaya trafiğine açık olması, altında birçok restoranın yer alması ve aynı zamanda günün her saati birçok kişinin aynı anda balık tutması ile ünlü olan bir yerdir. Şehrin simgelerinden biri olduğu için sizde mutlaka Beyoğlu gezi planlarınızda bu köprüyü görmek içinde zaman ayırmalısınız.

Galata Köprüsü

Kamondo Merdivenleri: Galata kulesine çıkan ve 19ncu yüzyılda yapılmış olan bu merdivenler sıra dışı mimarisi ile bilinir. Özellikle fotoğraf meraklıları için en çok tercih edilen yerlerden biridir. Sizde farklı bir yapıyı yakından görmek ve aynı zamanda ilginç anılar biriktirmek için mutlaka bu merdivenleri yakından görmelisiniz.

Kamondo Merdivenleri

Galata Mevlevihanesi Müzesi: Mevlevi tarikatının simgelerinden biri olan tarihi bir kır evidir. İçinde çok önemli eserler sergilenirken aynı zamanda dönem dönem semazen gösterileri ve aynı zamanda farklı etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Gerek çevre düzenlemesi gerekse sergilenen eserlerin manevi önemleri sebebi ile Beyoğlu’nun en önemli müzelerinden biridir.

Galata Mevlevihanesi Müzesi
Galata Mevlevihanesi Müzesi

Pera Müzesi: Döneminin en önemli yapılarından biri olan ve günümüzde bir sergiye dönüştürülen yapı sanat severlerin en uğrak adreslerinden biridir. Tablolar, seramikler ve farklı sanatçıların önemli eserlerinin sergilendiği bu müze eski dönemlerde otel olarak kullanılmış bir bina da yer alır.

Pera Müzesi
Pera Müzesi

Sent Antuan Kilisesi: 20nci yüzyılın en önemli ve en çok bilinen eserlerinden biri olan bu kilise muhteşem mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Beyoğlu’nun en çok ilgi çeken yapılarından biri olması ve aynı zamanda sahip olduğu manevi önem sebebi ile sizde mutlaka bu kiliseyi görmek için gerekli zamanı ayırmalısınız.

Sent Antuan Kilisesi

Taksim Meydanı: Sadece Beyoğlu’nun değil aynı zamanda Türkiye’de en önemli meydanlarından biridir. Tarih boyunca birçok önemli olaya ev sahipliği yapan meydan birçok kişiye göre İstanbul’un merkezi olarak kabul edilir. İçinde çok önemli bir anıt, modern bir cami, sanat merkezi ve birçok sosyal alan barındıran bu alan Beyoğlu’nda görülmesi gereken en önemli yerlerden biridir.

Taksim Meydanı
Exit mobile version