Bursa’da Doğal Güzellikler – Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı

Bursa’nın ilçesi Orhaneli Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı ile geçmişte birçok imparatorluğa ev sahipliği yapan tarihi dokusu ile dikkat çeker. Hem doğası hem de geçmişten kalan iki katlı evleri ile birlikte yöre halkı ve turistler tarafından beğenilen dokusu göze çarpar. Orhaneli’nde bulunan Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı muazzam güzellikte ki doğa ile iç içe dokusuyla kafa dinleme yeridir. Tabiat parkında piknik yapabilir, kamp ve doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.

Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı

Muhteşem doğa harikası Sadağı kanyonundan 60 metrelik kaya bloklarından akan suyla göz kamaştırıcı yeşilin içinde yer alan görüntüsü dünyanın sekizinci harikalar niteliğini taşır. Yöre halkı ve turistler tarafından çok beğenilen bu kanyon ışıl ışıl suyuyla kaplıca tesislerine hizmet verir.

Kent yaşamından uzaklaşarak sessizliğin içerisinde dere taşları arasından akan 60 derecelik su 1.7 kilometrelik parkuruyla ahşap köprü ve merdivenlerde desteklenmiştir. Ulaşımı sadece araçla yapılan tabiat parkı hafta sonlarını değerlendirmek için en sakin yerlerden biridir. Tabiat parkındaki doğal yaşam el değmemiş bölgeleri ile yeşile doyurur.

Tabiat parkı araç, yaya ve bisiklet girişi için farklı ücretlerle hizmet sunar. Sezona göre değişken fiyatlar belediye tarafından belirlenir. Tabiat parkı içerisinde kafeterya gibi hizmetler sunar. İster kendi yiyeceklerinizi getirebilir dilerseniz büfelerden satın alabilirsiniz.

Gün doğumu ile başlayan doğa harikası tabiat parkı sabah 9:00’da açılıp akşam 18:30’da kapanmaktadır. Yürüyüş yapanların sabah saatlerinde tercih ettiği tabiat parkı zorlu 40 dakikalık parkuruyla birlikte yürüyüşü maceralı hale getirebilir. Su seviyesi mevsime göre değişken kanyon mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Orhaneli’nde bulunan tabiat parkı maceracı ruha sahip ve doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk aklına gelen yerdir.

Exit mobile version