Tophane Saat Kulesi

Tophane saat kulesi Bursa ilinin Osmangazi ilçesinde bulunur. Saat kulesi ikinci Abdülhamid’in tahta çıkışı şerefine yapılmış mimarisi ile birlikte anıtsal bir eserdir. Tophane parkı içerisinde bulunan bu özel saat kulesi altı katmanlı ve pencereli detaylarıyla fotoğraf çekilmek için mutlaka görülmesi gerekir. Osmanlı döneminde eski adı Meydanı-ı Osmaniye olan tophane meydanındaki saat kulesi panoramik Bursa manzarasının görüleceği en doğru yerdir.

Tophane Saat Kulesi İhtişamı

Parkın içinde bulunan saat kulesi günün dilediğiniz zamanında ziyaret edilebilir. Yaklaşık 33 metrelik uzunluğundaki saat kulesinin eni 4.65 metredir. 89 basamaklı ahşap merdiven bulunan saat kulesi cephesinde kültürel dokusu korunmuş görseli, tarihe yolculuk yaptırarak izlemenize imkan tanır. Ayrıca saat kulesinde bir adet elektronik saat de mevcuttur.

Park içindeki saat kulesi aileniz ve çocuklarınızla park içerisinde gezerken uğrak noktalarınızdan biri hale gelebilir. Parkın en nadide eserlerinden biri olan saat kulesi hem zamanı gözlemlemenizi hem de tuğla dış yüzeyi ile birlikte tarihsel dokuyu muazzam bir şekilde ortaya çıkarır.

Her Mevsim Güzel Tophane Saat Kulesi

Yeşilin içinde kalan saat kulesi yaz kış ziyaretçilerine mükemmel görüntüler sunar. Ağaçların içerisindeki ilgi çeken katmanları ve geniş kapladığı alan ile birlikte saat kulesini Osmangazi caddesi üzerinde bulunan tophane parkında bulabilirsiniz. Yürüyerek ziyaret edebileceğiniz Bursa Osmangazi merkezde yer alan saat kulesi ile çevresindeki kafeterya veya restoranlarda yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Görmeniz gerekenler arasında listenize ekleyeceğiniz saat kulesi fotoğraflarınıza en farklı arka plana katar.

Exit mobile version